Lieke Marsman in Poëzie Café Special

Marsman - Het tegenovergestelde van een mensBij deze Poëzie Café Special komt Lieke Marsman over haar werk vertellen en de ontwikkeling die zij als schrijfster/dichter door heeft gemaakt. De interviewer wordt op een later tijdstip bekend gemaakt via social media. Na 20:30 is er in Venstra Café gelegenheid voor napraten, signeren en een drankje. Voor wie wil is er dan ook de gelegenheid om zelf iets voor te dragen.

Boekhandel Libris Venstra is één van de tien genomineerden voor de prijs ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar’. Een gesprek met filosofe, dichteres en schrijfster Lieke Marsman is het startschot van een nieuw poëzie seizoen bij de Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Vensta op donderdag 21 september (19.30 uur). Zij komt tijdens het eerste Poëzie café, dat Bibliotheek Amstelland samen met Boekhandel Libris Venstra elke laatste donderdag van de maand houdt.

Men kan er uit eigen werk en / of werk van anderen voorlezen. Traditiegetrouw start elk jaar het nieuwe seizoen met de komst van een belangrijke hedendaagse dichter bij een Poëzie Café Special. Dit jaar is Lieke Marsman dus te gast.

Prijzen

Lieke Marsman (‘s-Hertogenbosch, 1990) debuteerde in 2010 met de bundel ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud’. Hiermee won zij diverse prijzen, waaronder de C. Buddingh’-prijs, een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie.

Dit jaar verraste Lieke Marsman met haar debuut als romanschrijfster. Hoewel ‘Het tegenovergestelde van een mens’ betiteld wordt als roman, onttrekt Marsman zich in dit werk aan stilistische scheidslijnen. Het werk bevat namelijk naast een verhaal, ook prozagedichten en essayachtige beschouwingen.

Voor Lieke Marsman is schrijven en dichten een vorm van denken – onderzoekend en zonder iets uit te sluiten. Nieuws en actualiteit, en hoe zij zich daartoe verhoudt, neemt zij prominent op in haar werk. ‘Het tegenovergestelde van een mens’ heeft als centraal thema de klimaatverandering en hoe de mens omgaat met zijn omgeving.

 

Lees ook:Verkiezing superjuf / – meester bij Venstra
Lees ook:Verkiezing superjuffie of supermees
Lees ook:Poëzie café start met Ellen Deckwitz
Lees ook:Poëzie café in bibliotheek Stadsplein
Lees ook:Strijd om titel ‘Superjuffie’ brandt weer los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.