Voorlezen bij Blankevoort

boekOok bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 is van de Kinderboekenweek (5-16 oktober) het nodige te merken. Dit jaar is het thema ‘Voor altijd jong’. De rol van opa’s en oma’s in het leven van hun kleinkinderen is vaak groot. Grootouders doen andere dingen met hun kleinkinderen dan de ouders. Vandaar die aandacht voor grootouders in veel kinderboeken, die overigens in een royaal assortiment speciaal deze week door Blankevoort worden gepresenteerd.

Zoals Boer Boris gaat naar oma, De oma van mijn oma van mijn oma, maar ook Opa en oma Oelewapper, Het huis van oma, Naar oma en opa Pannekoek, Oma’s rommelkamer en Mag ik je opa lenen?

Bij Blankevoort wordt woensdag 5 oktober om 10:30 uur door Herma van Zutphen voorgelezen voor de kleintjes en een week later (12 oktober) door Angela Pelaez-Vargas.

De belangrijkste kinderboekenprijs, de Gouden Griffel, wordt toegekend aan de schrijver van het allerbeste kinderboek van het afgelopen jaar. De Zilveren Griffels werden al uitgereikt. Eén van die Zilveren Griffels wordt de Gouden Griffel. De winnaar wordt op de avond vóór de Kinderboekenweek bekend gemaakt. Harriët van Reek heeft met haar Letter-soep het Gouden Penseel gewonnen. Ook genomineerd was Yvonne Jagtenberg, met Hondje, de enige echte. Voor de mooiste illustraties door een illustrator uit het buitenland bestaat het Gulden Palet.

Geschenk

Dolf Verroen schreef het Kinderboekenweekgeschenk. ‘Oorlog en vriendschap’ gaat over Joop. Kinderen hebben niets te maken met de oorlog. Joop leert Kees kennen en weet dat ze vrienden zullen worden. Maar kun je nog wel alles zeggen en hoe zit dat met vriendschap? En wat is goed en wat is fout?

Dolf Verroen schrijft over een wereld waarin kinderen en volwassenen gelijkwaardig zijn. Verroen heeft veel fantasie en de verhalen gaan vaak anders dat je zou verwachten. Absurditeit, humor en eenvoudig taalgebruik maken het voor kinderen aantrekkelijk zijn boeken te lezen.

In de Kinderboekenweek krijg je Oorlog en vriend-schap gratis als je voor € 10 kinderboeken koopt.

 

Lees ook:Kinderboekenweek-ontbijt bij Libris
Lees ook:Winnaar Max Velthuijsprijs bij Venstra in kinderboekenweek
Lees ook:Primeur ‘Fantasia X’ van Stilton bij Blankevoort
Lees ook:Charlotte Dematons (gouden penseel) bij Venstra
Lees ook:Feest in bieb: jubileum kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.