Harmonie Orkest Amstelveen speelt in Berlijn

concert-30-novemberHarmonie Orkest Amstelveen maakt op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober een concertreis naar Berlijn. Dat is een culturele uitwisseling met Berlijn / Tempelhof, zusterstad van Amstelveen. Daar worden drie concerten gegeven. Volgens voorzitter Peter Botman van het orkest op drie bijzondere plaatsen en wordt er al maanden flink gerepeteerd. In Berlijn wordt een breed repertoire van klassiek tot populair uitgevoerd.

Het orkest geeft vrijdagmiddag een besloten concert voor de bewoners van het AZC in Tempelhof, in een hangar van het voormalige vliegveld. Muziek is en blijft tenslotte de universele taal om mensen te verbinden. Het concert wordt georganiseerd door de gemeenten Amstelveen en Berlijn en de lokale stichting Tamaja.

Vrijdagavond om 20.00 staat een openbaar concert gepland in de monumentale evangelische Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche aan de Breitscheidsplatz. Op het programma staan klassieke werken van onder meer Bach, Beethoven en werken van moderne componisten. De toegang is vrij, waarbij een gift voor de restauratie van het orgel op prijs wordt gesteld.

Zaterdagavond speelt het orkest om 19.30 uur in het Conventiecentrum van het Mercure Hotel Berlin. Daar wordt een gevarieerd muzikaal programma gepresenteerd, met film- en musicalmuziek als rode draad.

Volgens Botman is de reis een in vervulling gegane langgekoesterde droom. “Omdat we graag ervaring opdoen met buitenlandse optredens.”

Harmonie Orkest Amstelveen bestaat sinds 1922, maar heeft in de loop van de tijd diverse namen gehad. Het orkest telt nu ongeveer 45 leden. Meer informatie: www.harmonieorkestamstelveen.nl.

 

Lees ook:Harmonieorkest AV terug uit Berlijn
Lees ook:Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest AV
Lees ook:Kerstconcert in Urbanuskerk
Lees ook:Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest Amstelveen
Lees ook:Gemeenteambtenaren drie weken naar Berlijn

2 reacties op “Harmonie Orkest Amstelveen speelt in Berlijn

  1. slimpie

    Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche an der Breitscheidsplatz.

    Expat, heerlijk hè, hoe je dat Duits als kanonschoten eruit kunt laten knallen. Dat moet jouw gemoed toch wel deugd doen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

      Expat is hier slechts om mensen een hart onder de riem te halen. En dat met medeweten van de redacteur alhier,die al Expats reacties laat staan.Overigens zijn de Expats in Amstelveen voornamelijk Indiers,Pakistani en anderzinds.Geen Duitsers dus.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.