‘Vouwkunst’ workshops voor kinderen

origami4Van een gekleurd vierkant blaadje papier de mooiste vormen vouwen. Over die Japanse kunst zijn er een workshops Origami op zondag 22 mei (13.30 en 16.30 uur) in bibliotheek aan het Stadsplein. Het gaat om tekens een sessie van een half uur voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

In Japan maakt men al eeuwenlang kunstwerkjes van papier, Origami genaamd. Samen met de Japan Women’s Club organiseert de Bibliotheek Amstelland de feestelijke Origami Workshop voor kinderen met het thema Things to wear.

De kinderen maken kennis met de eeuwenoude maar ook weer eigentijdse vouwkunst.

Onder begeleiding en met advies van de leden van de Japan Women’s Club vouwen ze iets moois. Of dat nu een broche, hoedje, horloge of andere kekke accessoire wordt. Ieder kind kan gewoon langskomen en aanschuiven. Het vouwen duurt ongeveer een half uur per sessie en de laatste inloop is om 16.00 uur. Wie klaar is met zijn of haar Origami-kunstwerk krijgt limonade en een kleine Japanse verrassing. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl

 

 

Lees ook:Origami (papier vouwen) workshop in de bieb
Lees ook:Workshop origami voor kinderen in bieb
Lees ook:Kinderworkshop Japanse vouwkunst
Lees ook:Origami workshop in bibliotheek
Lees ook:Japans-Nederlandse Origami Workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.