Digitaal spreekuur bij bibliotheek

Bibliotheek logoBij Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein gaat donderdag 1 oktober een digitaal spreekuur van start. Het wordt daarna wekelijks op donderdag gehouden van 15.00 tot 16.30 uur, om mensen ‘mediawijzer’ te maken. De mogelijkheden van media zijn groot, maar de toepassingen niet altijd voor iedereen even helder, redeneert de bieb. Weten hoe media werkt is essentieel om mee te kunnen doen in onze samenleving. Vandaar het digitale spreekuur.

Het is bedoeld voor iedereen die hulp kan gebruiken of vragen heeft over bijvoorbeeld het lenen van e-books, het online reserveren of over het gebruik van de diverse Bibliotheek Apps. Tijdens dit spreekuur kan men vragen stellen als: op welke apparaten kan ik e-books van de Bibliotheek lezen? Hoe kan ik e-mailen via mijn tablet? Kan ik boeken verlengen via mijn smartphone? Wat zijn handige of leuke (bibliotheek) Apps? Hoe moet ik een Skype account maken? Enzovoort.

Elke donderdagmiddag kan men terecht bij het podium in de bibliotheek, waar een vaste medewerker met een iPad, laptop en e-reader klaar zit. Het kan zijn dat een probleem niet meteen tijdens het digitale spreekuur op te lossen is. Maar door het maken van bijvoorbeeld een stappenplan, helpen medewerkers van de bieb mensen graag op de goede weg. Het digitale spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Lees ook:Weer informatie over e-readers in bibliotheek
Lees ook:Gratis ‘VakantieBieb’ online
Lees ook:Alles over e-readers in de bieb
Lees ook:Informatiemiddag in de bieb over e-readers
Lees ook:App voor poëzie bij de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.