Taxatie oude boeken en Bijbels in bieb

08.29.2015 Taxatiedag oude boekenIn de bibliotheek te Uithoorn kan men zaterdag 29 augustus (11.00 tot 15.00 uur)  oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten of prenten laten taxeren.

Daarvoor is taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk er dan, samen met taxateur en bijbelverzamelaar Marc Claeys. De taxatie wordt zoveel mogelijk gedaan aan de hand van recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van de boeken is afhankelijk van de druk en de staat waarin het boek verkeert.

Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms doemen zelfs geheel onbekende boeken op. Arie Molendijk en Marc Claeys nemen voor iedereen, één voor één, de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Mochten er interessante werken tussen zitten dan kunt men deze direct verkopen; voor een eventuele restauratie kan een afspraak worden gemaakt. Heel zeldzame boeken kunnen in aanmerking komen voor een taxatierapport voor de verzekering, dat die dag kan worden opgemaakt.

Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. De toegangsprijs bedraagt vijf euro per persoon, ter plekke aan hem te voldoen.

 

Lees ook:Taxatie van oude boeken in nde bieb
Lees ook:Weer boekentaxatie in bieb
Lees ook:Taxatie oude boeken in Abina
Lees ook:Met oude boeken naar De Bolder
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum

Eén reactie op “Taxatie oude boeken en Bijbels in bieb

  1. gerben

    Pijper van de CU al een seintje gegeven? Na aanloop Der Bogen wie weet nu weer een gouden kans voor de gemeente Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.