Stadspleinfestival 12 september

 

Pauluskoor

Pauluskoor

Het jaarlijkse Stadspleinfestival, traditioneel de opening van het cultureel seizoen, wordt gehouden op zaterdag 12 september, van 12.00 tot 22.30 uur.

Op het hoofdpodium staan ‘Bade’, het soloproject van de energieke frontman Bart van Liemt,  Jacqueline Govaert en Handsome Poets, vooral bekend door nummer 1 hitsingle ‘Sky on Fire” in 2012.

Op het tweede podium, de talentstage, staan de Fellows Big band, het harmonie orkest, Traffic Jam, de Concertina’s en PeeWee’s problem. Op het derde podium, in de muziek- en dansschool, treden op het Amstelveens Symfonie Orkest, de accordeonvereniging Concertina’s en het Amstelveens Pauluskoor op.

Behalve de culturele informatiemarkt kan er ook gedanst worden in de Silent Disco Pagode. In de Fata Morgana tent bevindt zich de PoPuP Galerie van de kunstuitleen en worden allerlei workshops (o.a. creatief schrijven, Arabisch alfabet en Zentangle tekenen) van de Volksuniversiteit Amstelland gehouden. BLAprofiellogo

In de bibliotheek is de hele dag een speurtocht kris kras door het hele gebouw en vertelt wetenschapsjournalist Govert Schilling alles over sterren, planeten, zwarte gaten en buitenaards leven.  Kunst & Kids is een kinderfeest in de schouwburg met workshops, poppenkast, schminkpartijen, knutselen en heel veel theater en film.

Conservatorium avondprogramma

Het festival wordt ’s avonds afgesloten met een programma van het Conservatorium van Amsterdam. Voor het eerst in Nederland staan topstudenten uit alle geledingen (klassiek, pop en jazz) uit alle delen van de wereld in een ensemble bij elkaar; een blazerssectie, een strijkersgroep, een uitgebreide ritmesectie en vocalisten spelen bewerkte funk en soul arrangementen uit de 70ties en 80ties. Daarna komt Flow Patrol, een band met musici uit zeven Europese landen en BLÅ, het electronische project van de 22 jarige songwriter / producer Tess van der Velde.  Het volledige programma is te vinden op www.stadspleinfestival.nl

Lees ook:Programma Stadspleinfestival
Lees ook:Metropole Orkest bij Stadspleinfestival
Lees ook:Cultureel Stadspleinfestival zondag 18 juni
Lees ook:Metropole Orkest grote trekker Stadspleinfestival
Lees ook:Concertina’s feliciteren Meent muzikaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.