Metropole Orkest grote trekker Stadspleinfestival

Het Metropole Orkest is komende zaterdag de grote trekker tijdens het Stadspleinfestival, de opening van het nieuwe culturele seizoen. Het orkest, met dirigent Maurice Luttikhuis en diverse solisten, is te zien en te horen om 15.00 uur. Maar ook tal van andere musici en solisten, onder wie Amstelveens talent, treden op. Daarnaast is er een culturele informatiemarkt op het plein. Om 14.66 uur opent cultuurwethouder Levie officieel het seizoen. Het programma ziet er overdag verder als volg uit: 11.50 uur Slagwerkgroep Bovenkerk; 12.25 Breakdance Groep van sportschool Buenting; 12.50 Operette vereniging Amstelveen; 13.30  accordeonformatie Kwintetto; 14.10 3rd Floor Magic (Winnaar popprijs 2012); 15.00 Metropole orkest, met solisten als Carel Kraayenhof, Edsilia Rombley, Lucrecia, Humprey Campbell en Voive of Holland winnares Iris Kroes.  Presentatie is in handen van de bekende radiopresentator Co de Kloet. 17.00 Big Band.

Iris Kroes

Niet alleen op het plein, ook binnenshuis bij de diverse culturele instellingen is veel te beleven. Zo is er in de Schouwburg van 11.00-16.00 uur Kunst en Kids.  Bij de Volksuniversiteit  kan met van 13.00-17.00 uur demonstraties en proeflessen bijwonen, het Amstelveens Symfonie orkest speelt in de Muziek- en Dansschool, waar ook koren en orkesten met Elly Meekel zijn te horen.

In de bibliotheek is van 13.30-14.15 uur de Rijksmuseum Roadshow en in de Kunstuitleen (open van 11.00-17.00 uur) is de Tentoonstelling van werken van Ans Bakker-van der Pluijm en kunstkadomarkt te zien. Ook het Cobra Museum is van 11.00 tot 17.00 uur open.  Daar is de expositie ‘kunstenaars en de metropool’ te zien. Om 17.00 uur wordt bij Libris Venstra (Binnenhof) de nieuwe dichtbundel van stadsdichter Koos Hagen gepresenteerd, eersteling van de nieuwe uitgeverij Ventra Uitgevers. 
 

’s Avonds op het Stadsplein (20.30-22.30 uur): AMSTELVEEN ALL STARS, met een verzameling bekend en onbekend Amstelveens talent. Er worden zo’n 20 legendarische nummers g gezongen van o.a. John Miles, the Who, Abba, Justin Timberlake, Robbie Williams, Adele, Black Eyed Pies, Prince, The Verve, Snow Patrol, Waylon, Melissa Etheridge, Stevie Wonder, Gaven de Graw en Queen (Bohemian Rhapsody). Daarna kan men nog naar het Indiase dansfeest ‘Bollywood Dhamaka’ in P60. Het festival wordt georganiseerd door de Kunstuitleen Amstelveen, Muziek- en Dansschool en P60. Zie ook: www.stadspleinfestival.nl

Lees ook:Metropole Orkest bij Stadspleinfestival
Lees ook:Alsnog gratis concert Metropole Orkest
Lees ook:‘Kadomarkt’ in Kunstuitleen tijdens Stadspleinfestival
Lees ook:Cultureel Stadspleinfestival zondag 18 juni
Lees ook:Cultuurseizoen barst los met Stadspleinfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.