Foto’s Paul van Riel jazzmusici in Kunstuitleen

 

Dexter 1969. Foto: Paul van Roel.

Dexter 1969. Foto: Paul van Roel.

Niet alleen in museum Jan van der Togt exposeert nu fotograaf Paul van Riel. Werk van hem is nu ook te zien in Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein (boven de bibliotheek). In het museum in de Dorpsstraat loopt zijn expositie parallel met die van schilderijen van Armando. Van Riel volgde fotografisch de totstandkoming van het beeld ‘Der Bogen’ dat op het Stadsplein komt. In de Kunstuitleen is een tentoonstelling van hem ingericht ter gelegenheid van het 40-jarige bestaat van het Amsterdamse Bimhuis.

Het centrale thema van die expositie is jazz.  De opening vindt plaats op zondag 1 maart om 14.30 uur en wordt door de fotograaf zelf ingeleid. Paul van Riel is sinds de opening in 1974 van het Bimhuis, het internationaal gevierde  jazz- en improvisatie muziekpodium, een regulier bezoeker. Niet alleen als liefhebber van live muziek, maar vooral als fotograaf voor dag- en weekbladen, muziekbladen en fotobureaus.

De expositie toont een selectie van zijn favoriete foto’s, gemaakt tijdens repetities en concerten, maar ook backstage. Niet alleen in het Bimhuis, maar ook op andere locaties in binnen- en buitenland. Bijna alle grote namen uit de na-oorlogse jazz kreeg Paul van Riel er voor zijn lens. De expositie duurt tot en met zaterdag 28 maart.

Lees ook:Live muziek bij afsluiting expositie ‘Jazz’
Lees ook:‘Japan’, expositie van Paul van Riel
Lees ook:‘Sigarenfoto’s’ Paul van Riel in Kunstuitleen
Lees ook:Foto-expositie productie ‘Der Bogen’
Lees ook:Gratis werk Armando zien bij Vd Togt

Eén reactie op “Foto’s Paul van Riel jazzmusici in Kunstuitleen

  1. frank bikker

    Waarom kunnen er niet in het Cobramuseum eens grote fototentoonstellingen gehouden worden, waarbij je zelfs een Amstelveens tintje kunt aan brengen, zoals het meervoudig en baanbrekend bekroonde werk van voormalig Amstelvener Jan van Breda?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.