Bachcantate in de Kruiskerk

 

Linguae atque Cordis

Linguae atque Cordis

Tijdens een muzikale vesper op zondag 19 oktober (17.00 uur) in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a, zingt het vocaal ensemble Linguae atque Cordis de cantate BWV 17 ‘Wer Dank opfert, der preiset mich’ van Johann Sebastian Bach.

Het is een feestelijke cantate met een rijke vocale en instrumentale bezetting. Linguae atque Cordis wordt begeleid door vier vocalisten en een barokensemble, onder algehele muzikale leiding van Bert ‘t Hart. Henk Trommel speelt twee orgelwerken aan het begin en eind van de vesper op het grote Flentrop-orgel.

Ds. Mirjam Buitenwerf is liturg en geeft een korte overweging over het thema van deze vesper: ‘Juich en zing voor God’. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan dan klaar. Meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 

De cantate BWV 17 ‘Wer Dank opfert, der preiset mich’ is door Bach samengesteld in 1726. De vier vocale solisten die, naast het vocaal ensemble Linguae atque Cordis, meewerken: Caroline Stam, sopraan, Nelleco Aalders, alt, Matthijs Frankena, tenor, en Bert ’t Hart, die de basaria zingt.

Het barokensemble bestaat uit Ruña ‘t Hart en Kaspar Horsch (viool), Maria ‘t Hart (altviool), Kees Verheijen en Eva Elgeti (hobo).

Carlo Rosenberg (cello), Jaap Cohen (contrabas) en Rocus van de Heuvel (kistorgel) nemen de bassocontinuo partijen voor hun rekening.

 

Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Muzikale versper (Bach) in de Kruiskerk
Lees ook:Vesper met cantate in Kruiskerk
Lees ook:Weer Bachcantate in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.