Bachcantate in Kruiskerk

Zondag 13 maart is er ‘s middags om 17.00 uur weer een muzikale vesper in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Daar worden twee vocale werken uitgevoerd. Het vocaal ensemble Linguae atque Cordis zingt het motet ‘Lobet den Herrn, alle Heiden’ (BWV 230). Daarvan is niet zeker of het door Johann Sebastian Bach is gecomponeerd, maar gezien de compositorische hoogstandjes kan er eigenlijk geen andere auteur zijn.

Nelleco Aalders zingt de altpartij in solocantate ‘Widerstehe doch der Sünde’ (BWV 54), een korte, vroege cantate uit Bachs Weimarperiode. De muzikale leiding heeft Bert ’t Hart, Henk Trommel is organist en dr. Rieuwerd Buitenwerf liturg.

Van 16.30 uur af is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Voorafgaand aan de vesper is er om 16.40 uur voor geïnteresseerden een uitleg over de middelen die Bach gebruikt om de cantatetekst muzikaal te illustreren. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 

Lees ook:Bachcantate in de Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Motetten in Kruiskerk
Lees ook:Adventscantate in de Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.