Klarinetconcert in Kruiskerk

judith-van-der-plas-300x263[1]Een koffieconcert rond de Klarinet is in de Kruiskerk (Van der Veerelaan) te beluisteren op zondag 25 mei om 12.00 uur. Het is het laatste koffieconcert van dit seizoen. Onder de titel ‘Van Bach tot Gershwin’ omvat het orogramma originele stukken en bewerkingen voor de klarinet, gespeeld door klarinettiste Judith van der Plas.

Zij studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in de Den Haag en is geregeld te zien en te horen op diverse podia. Ze heeft een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Henk Trommel, organist van de Kruiskerk, begeleidt haar op orgel en piano. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan dan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het programma is een weergave door de klarinet van 200 jaar muzikale sfeermuziek en fantasieën. In dit concert wordt muziek gespeeld van Johann Sebastian Bach, diens leerling Johann Krebs, de Duitse negentiende-eeuwse componist Joseph Rheinberger (o.a. een prachtige romantische Pastorale), de zes jaar geleden overleden Sir Malcolm (Henry) Arnold, die veel filmmuziek schreef, en van de hedendaagse Hongaarse klarinetvirtuoos Belá Kovács, die een ode aan George Gershwin componeerde. In september 2014 start een nieuwe serie maandelijkse koffieconcerten in de Kruiskerk.

 

Lees ook:Koffieconcert: drie eeuwen trompetmuziek (en orgel)
Lees ook:Koffieconcert in Kruiskerk Amstelveen
Lees ook:Bach Ensemble Amsterdam in Kruiskerk
Lees ook:Koffieconcert Bach Solo in Kruiskerk
Lees ook:Nieuwjaarsconcert in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.