Nieuw kinderboek over filosofie

Lieve_Stine_cover_sRGBLIEVE STINE, WEET JIJ HET?’, volgens de uitgever het leukste filosofieboek voor kinderen én volwassenen, wordt woensdag 23 april (16.00 uur) gepresenteerd in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Het is het kinderboekdebuut van de bekende filosofe Stine Jensen, dat verschijnt in de Maand van de Filosofie en 20 vragen (en antwoorden) bevat over het leven.

Zij is een moderne filosofe die oude wijsheden combineert met het leven van nu. In het boek geeft zij antwoorden op vragen van kinderen. Maar soms kun je ook een vraag terugverwachten… Toegang gratis (aanmelden via venstra.nl ).


Kluitman-uitgever Mariska Budding: “Het boek zal zowel kinderen vanaf een jaar of 10 als volwassenen aanspreken. De manier waarop Stine Jensen de verschillende levensvragen behandelt, is sprankelend en toegankelijk. Filosoferen is heel leuk en iedereen kan het.” Er komen vragen in voor als waarom men niet gewoon zou mogen zeggen een gekregen cadeau spuuglelijk te vinden. En waarom post je superblije foto’s online als je helemaal niet zo’n leuke avond hebt gehad? Hoe weet je bij welk groepje je hoort als je naar de middelbare school gaat? Wat zegt jouw kledingstijl over jou? Moet je altijd naar je ouders luisteren? En waar is je oma eigenlijk nu zij is overleden?

Veel dingen uit het dagelijkse leven zijn ontzettend ingewikkeld als je erover nadenkt. Maar volgens Jensen is het gelukkig dat wijsgeren er lang over hebben nagedacht. Behalve filosofe is Stine Jensen schrijfster. Zij is bekend van de tv-programma’s ‘Dus ik ben’ en ‘Dus ik ben jr.’ en maakte onlangs de reisserie ‘Licht op het Noorden’. Sverre Fredriksen, die het boek illustreerde, maakt animaties en illustraties voor diverse tv-programma’s, waaronder ‘Dus ik ben jr.’ Het is zijn eerste boek met Stine Jensen. Het kost € 14,95 en is uitgegeven bij Kluitman. ISBN 978 90 206 2107 5.

Lees ook:Stine Jensen over spirituele zoektocht in bieb
Lees ook:Lezing bij Venstra in Maand Filosofie
Lees ook:Workshop kleuren voor volwassenen
Lees ook:Thrillermiddag met misdaadauteurs
Lees ook:Vertelling over ‘Kinderen van Amsterdam’ in bien Middenhoven

Eén reactie op “Nieuw kinderboek over filosofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.