Gesto Antico trio geeft ‘Paasconcert’ op Wester-Amstel

Gesto-Antico-TrioOp Buitenplaats Wester-Amstel  (Amsteldijk-Noord 55) wordt tweede Paasdag, maandag 1 april, om 15.00 uur een concert gegeven. Uitvoerenden zijn Judith Verona (viool), Femke Huizinga (viool en altviool) en Anita Gluyas (cello), allen behorend tot het Gesto Antico ensemble. Zij spelen strijktrio’s van Mozart, Beethoven en Boccherini. Gesto Antico is een jong kamermuziekensemble, gespecialiseerd in uitvoeringen op historische instrumenten.

In 2011 speelde het in de Fringe-serie van het Festival Oude Muziek Utrecht. De groep is veelzijdig en brengt muziek uit de baroktijd tot en met vroeg-romantisch repertoire ten gehore, op levendige en spontane wijze. De individuele spelers hebben gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en treden regelmatig op met diverse orkesten.
Tegenwoordig geldt het strijkkwartet als de ‘koning’ van de kamermuziek, maar in de tweede helft van de achttiende eeuw was het strijktrio erg in zwang. Het Paasconcert begint met twee delen uit een divertimento van Mozart. Het is zijn enige volledige strijktrio en pas later werd de titel divertimento toegevoegd.

Beethoven beschreef zijn strijktrio’s opus 9, waarvan het derde gespeeld wordt, als: “la meilleure de mes oeuvres” (de beste van mijn werken). Luigi Rodolfo Boccherini is een Italiaans componist en cellist, die het grootste gedeelte van zijn leven in Spanje doorbracht. Daardoor heeft hij een heel eigen stijl kunnen ontwikkelen, waarin de hoofse, galante kenmerken van de vroege klassieke tijd behouden zijn.

Entree  € 11,  donateurs € 8,  kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl. Reserveren: [email protected]

 

Lees ook:Domenica strijktrio
Lees ook:Laatste koffieconcert ‘Tsjechisch’ in Kruiskerk
Lees ook:Rosetta Ensemble geeft concert in Wester-Amstel
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel
Lees ook:Musici Concertgebouworkest in Kruiskerk

Eén reactie op “Gesto Antico trio geeft ‘Paasconcert’ op Wester-Amstel

  1. Ron Buitenhuis

    Paasconcert Amstelveen.

    Op D.V. zaterdag 12 april 2014 organiseert het Chr. gem. koor Cum Laude een Paasconcert in de Pauluskerk te Amstelveen. De avond zal uiteraard in het teken staan van het lijdens- en opstandings evangelie. Gastorganist deze ontmoeting is Bert Kruis en op piano Peter van Dongen. Speciale gast is sopraan Pia Schutz, zij heeft al eens eerder, op haar aparte manier, het evangelie aan ons verkondigt. Het koor Cum Laude o.l.v. Wim van Dijkhuizen wordt bij-gestaan door het Chr.gem. koor Hiddai uit Wilnis. Het belooft al met al een mooie zangavond te worden want er is ook nog de samenzang als omlijsting van het geheel.
    De hopen te starten om 20.00 uur en de toegang is vrij.
    Wel zal er een collecte t.b.v. de kosten worden gehouden
    Allen van harte welkom op 12 april in de Pauluskerk te Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.