Trio Zift op Wester-Amstel

Trio Zift

Trio Zift heeft zondag  25 november (15:00 uur) een concert op buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk-Noord 55). Het trio bestaat uit Ciska van der Weij (klarinet), Marit Berends (cello) en Jules Luisman (piano). Er worden werken van Beethoven (Gassenhauer trio), Juon, Bridge en Piazzolla uitgevoerd. Ciska van der Weij heeft zich gespecialiseerd in de kamermuziek en treedt op als soliste bij verschillende orkesten. Ze speelt nu in de musical ‘Don Quijote’. Marit Berends’ studie was gericht op kamermuziek, orkestspel en barokcello. Met moderne cello treedt zij o.a. op met Trio Zift en in projecten variërend van klassiek tot muziektheater en vrije improvisatie. Met barokcello verleende ze medewerking aan de cd-opnames van de Vivaldi Cello Sonates. Jules Luisman richtte zich tijdens zijn masteropleiding vooral op solospel en liedbegeleiding, maar hij verdiepte zich ook in het jazz- en popgenre. Hij geeft veel concerten en begeleidt ook regelmatig zangers aan de Kleinkunstacademie Amsterdam. Ludwig van Beethoven schreef het bekende Trio Gassenhauer (lied van de straat) op 28-jarige leeftijd voor klarinet, cello en piano. Het is een levendig werk met veel lyrische en expressieve momenten en grote dynamische contrasten.

Paul Juon begon zijn studie in 1889 aan het conservatorium in Moskou (viool en compositie). Trio-Miniaturen is geschreven voor piano, maar Juon meende dat de expressie van de stukken beter tot uiting kon komen met klarinet, cello en piano.

Frank Bridge studeerde aan The Royal College of Music in Londen en had een groot aantal leerlingen onder wie Benjamin Britten. De Mélodie voor cello en piano is een laatromantisch werk met een prachtige, lyrische melodie voor de cello.

De  Argentijn Ástor Piazzolla schreef in 1982 één van zijn meest bekende tango’s, het prachtige Oblivion (vergetelheid). Deze tango, waarin de melancholische melodie wordt vertolkt door zowel cello als klarinet, vertelt het tragische verhaal van een onbeantwoorde liefde. Entree  € 11,  donateurs € 8,  kinderen t/m 12 jaar gratis. www.wester-amstel.nl. Reserveren: [email protected]

Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel
Lees ook:Trio Hobbema op Wester-Amstel
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel
Lees ook:Kerstconcert op Wester-Amstel
Lees ook:Concert klarinet en gitaar op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.