Veel bekenden in cultureel programma 2010 van bibliotheek

Met de informatieve bijeenkomst ‘De (kunst)geschiedenis van islamitisch Spanje’ start 8 februari het nieuwe culturele programma van de bibliotheek. Het wordt op 30 mei afgesloten met ‘In het begin was er niemand’ van Mineke Schipper. Vele bekende auteurs en andere bekende Nederlanders werken aan het programma mee, zoals Adriaan van Dis, Renate Dorrestein en Bettine Vriesekoop. Ook wordt aandacht besteed aan het Chopin-jaar door Maurice Wiche, vertelt Conny Braam over de Nederlandsche Cocaïne Fabriek en Annejet van der Zijl over haar nieuwste boek (Prins) Bernhard, De jonge jaren. Het nieuwe programmaboekje Voorjaar 2010 wordt deze week verstuurd naar de leden en is op te halen bij alle vestigingen van Amstelland Bibliotheken en te bekijken op de website www.amstelland-bibliotheken.nl.Victor Laurentius gaat in op Peter Tazelaar, de ‘vergeten’ soldaat van Oranje, Paul Sebes doet uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij een boek schrijven en zelf uitgeven, Stine Jensen en Rob Wijnberg verzorgen de interactieve lezing ‘…Dus ik ben!’ en Coen Simon legt uit ‘Waarom we onszelf zoeken, maar niet vinden’. Voor de jeugd geeft strip-tekenaar Alex van Koten de workshop ‘Maak je eigen strip’ en voor de allerkleinsten verzorgt Theater Terra de voorleesvoorstelling Kikker, naar de boeken van Max Velthuijs.

Naast algemene informatie staan in het nieuwe boekje ook alle cursussen media- en informatie-educatie, leest u alles over Amstelveen Informatie waar u de gemeentelijke stukken, zoals over de gebiedsontwikkeling A9, kunt inzien en worden ook de Leeskringen nader toegelicht.

Van 10 tot en met 20 maart staat alles in het teken van de 75ste Boekenweek. Het onderwerp in dit jubileumjaar is ‘Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere’. Dit alles onder het motto Titaantjes- opgroeien in de letteren. Adriaan van Dis en Renate Dorrestein geven dan o.a. antwoord op de vraag:’Wat had je als kind willen weten wat je inmiddels te weten bent gekomen’

Lees ook:Cadeaus voor nieuwe leden bibliotheek
Lees ook:Schrijvers Live bij bibliotheek
Lees ook:Station in raadhuis voor ‘zwervende’ kinderboeken
Lees ook:Familiemusical ‘Kikker is jarig’ in schouwburg
Lees ook:Kleine Ezel in bieb Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.