Wisselende beelden op sokkel in Broersepark

De gemeente gaat wisselende beelden plaatsen in het Broersepark. Van kunstenaar Karel Goudsbloem wordt nu ‘All of this is mine' geplaatst op een wisselsokkel. Het is een abstract beeld in polyester van een man en blijft een jaar staan. Daarna komt er een ander beeld op de sokkel. Dat van Goudsblom kwam er op uitnodiging van de commissie Beeldende Kunst van de gemeente. De wisselsokkel biedt kunstenaars de mogelijkheid bestaande kunstwerken te tonen.

Jarenlang stond ‘de Stier' van kunstenaar André Schaller er op die plek. Door zijn verslechterde conditie haalde eigenaar Instituut Collectie Nederland het beeld terug. De Stier bestaat uit ijzer en kan wegens corrosie niet langer in de buitenlucht staan.
Goudsblom (1960) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en houdt exposities in binnen- en buitenland. Ging zijn voorkeur jarenlang uit naar porselein, inmiddels werkt hij voornamelijk met polyester. Hij vindt dat kunst verbindingen moet leggen met andere segmenten uit de samenleving. Goudsblom zegt naar serieuze kunst met een hoog ‘fungehalte' te streven.

 

Lees ook:‘De Stier’ weg uit Broersepark
Lees ook:Wetenschapper / kunstenaar Vincent Icke bij Van der Togt
Lees ook:Expositie Ans Bakker in Museum Jan v.d. Togt
Lees ook:Beelden van Miep Maarse bij Jan van der Togt
Lees ook:Thomas Wagensveld naar Florence Biennale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.