Simon Hammelburg bij Blankevoort

hammelburg-300x225Donderdag 30 april (20.00 uur) is Simon Hammelburg te gast bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 651. Hij spreekt er naar aanleiding van het verschijnen van zijn roman Van binnen is alles stuk: Herinneringen van vernielde generaties. Na afloop van de lezing is er gelegenheid met de auteur van gedachten te wisselen en zal hij uiteraard zijn boek ook signeren.

Als gebruikelijk is de zaal een kwartier voor aanvang open en wordt belangstellenden aangeraden zich zo spoedig mogelijk aan te melden via e-mail [email protected], telefonisch op 020-6455694 of gewoon in de winkel.

Simon Hammelburg (Amsterdam, 1952) schrijft vanaf zijn jonge jaren cabaretliedjes, waarvan er vele honderden werden gebruikt voor radio, televisie, grammofoon- en cd-opnamen. Als journalist werkte hij als presentator en reizend verslaggever aanvankelijk bij AVRO’s Radiojournaal; begin jaren tachtig werd hij correspondent voor diverse Nederlandse omroepen, kranten en tijdschriften in New York. In Los Angeles was hij Consul Industriële Zaken voor het Ministerie van Economische zaken.

Zijn boek behandelt het feit dat, zeventig jaar nadat Nederland bevrijd is van de Duitse bezetter en Nederlands-Indië uit de wurggreep van de Japanners, voor veel overlevenden van de gruwelijkheden de oorlog nog altijd voortduurt. Zij en hun nazaten moeten verder met de mentale en vaak ook fysieke littekens die de oorlog heeft achtergelaten, in een wereld die daar geen benul van heeft, onverschillig is of er liever niet aan herinnerd wil worden. Met ‘Van binnen is alles stuk’ schreef Simon Hammelburg een indringende, op feiten gebaseerde roman die veel psychologische inzichten verschaft. ‘Dit boek moet breed worden verspreid,‘ schreef recensent Dick Houwaart.

Lees ook:Mirjam Rotenstreich bij Blankevoort
Lees ook:Doop eerste Ned. boek Corinne Duyvis
Lees ook:Graf verzetsheld Theo Ruiter overgedragen
Lees ook:Mirjam Rotenstreich bij Blankevoort
Lees ook:Discussie bij Venstra over de oorlog bij ‘kutvoetbal’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.