Liberale soap

De VVD is dus helemaal terug in het lokale bestuur.De schijnvertoning, een soap die weer vier jaar gaat duren, is begonnen. Zoals viel te verwachten, was ook de tweede openbare ronde van de politieke beraadslagingen in no time afgelopen. Drie kwartier. Logisch. Publiek debat, hoewel eerder aangekondigd, was niet aan de orde.

Wanr de VVD heeft nu eenmaal een broertje dood aan transparantie van bestuur, openheid en andere democratische fratsen. ‘Wij hebben meteen gezegd dat wij niet wilden doorgaan met het openbare beraad,” zei de liberale aanvoerder Hans Bulsing aan het begin van de tweede voorstelling nog maar even.

PvdA en CDA hebben zich kennelijk al bij voorbaat bij de liberale huisregels en daarmee bij de constant gesloten deuren neergelegd. En ook bij het bla-bla-bla gehalte van wat de politieke agenda voor de komende bestuursperiode heet. Met kreten als: ‘Het bestuur wil de vele potenties van Amstelveen benutten en kiest daartoe voor een energieke aanpak, waarbij binding en creativiteit centraal staan.’ En het bestuur wil zich warempel ook inzetten om ‘maatschappelijke vraagstukken op te lossen.’ Nee toch? Het zou origineel zijn als een bestuur meldde perse niet voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken te voelen.

De nieuwe regenten zeggen ook ‘de kwaliteit van de leefomgeving samen met Amstelveense burgers en bedrijven te willen behouden en verbeteren.’ En meer van die (slechte) reclametaal. Welk bestuur is nou tégen kwaliteit van de leefomgeving.

Kortom: de onzin druipt er af. Maakt niet uit. De VVD zit weer in het zadel en PvdA en CDA mogen op de bagagedrager meerijden. Ze moeten hier en daar nog een beetje worden getemd, maar dat lossen we met de liberale zweep wel op. Die hang naar ‘verdichten’ van de bebouwde kom en sociale woningbouw van beide lifters, in het vorige collegeprogramma nog een speerpunt, is er al uitgeramd. De termen ‘inbreiden en verdichten zult u niet meer horen’ de komende jaren, beloofde Bulsing. Sociale woningbouw is in principe taboe en als er in de Legmeerpolder toch nog huizen mogen komen dan vooral dure, alsmede ‘middeldure’ voor de VVD-aanhang in wijde regio.

Nóg een dijenkletser uit het politieke pamflet waarmee de nieuwe ploeg aantreedt: B en W zullen geen initiatieven ontwikkelen voor vestiging van een coffeeshop in Amstelveen, zei Bulsing. Met andere woorden: de gemeente gaat geen drugswinkeltje exploiteren. Jammer eigenlijk, want dan zouden die twee nu tot wethouders gebombardeerde liberalen daar misschien zetbaas kunnen worden. Konden ze minder kwaad aanrichten dan op het gemeentehuis. En een beetje coffeeshop heeft, behalve een achterdeur voor de inkoop, ook een achterkamer. Dat moet Bulsing toch aanspreken.

Lees ook:Liberale stoorzenders?
Lees ook:Nieuwe coalitie: ‘Amstelveen moet allure houden en beter bereikbaar worden’
Lees ook:Even wachten op ridder Bulsing…
Lees ook:Overbodig
Lees ook:ChristenUnie: coffeeshop doet drugsgebruik stijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.