Wethouder langs bedrijven

foto persbericht bedrijventour okt. 2017Naar haar zeggen omdat zij het belangrijk vindt een goede relatie met het bedrijfsleven te onderhouden, heeft wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) vorige week zes bedrijven bezocht. Samen met accountmanager MKB (Midden en Klein Bedrijf) Mariska Leising, voorzitter Hans Gort van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Donald Wegman van de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD).

Dezer dagen kwam uit het raadhuis ook het bericht dat de vorig jaar vastgestelde Economische Agenda (waarin het beleid op dat terrein staat) ‘op koers’ ligt. Doel daarvan is volgens de gemeente: het versterken van het ondernemerschap.

Veeningen zegt ondernemerschap te willen faciliteren. “Niet alleen voor grote internationale bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf.” Volgens haar is het belangrijk dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning vragen.

Nietszeggend

De gemeente geeft verder de nietszeggende informatie over de bedrijventour, waarbij uiteraard media werden geweerd, door. Op industrieterrein Legmeer bezocht de wethouder maaltijden leverancier (aan zorgcentra) Langerhuize, daarna volgden in het Oude Dorp het bedrijf Effiecient Hotel Partner, dat hotelaccommodatie en/of vergaderlocaties voor opdrachtgevers boekt, en ICT-onderneming SRA Europe.

De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan DAY Foodbar op het Stadsplein, die binnenkort een nieuwe locatie in Amsterdam opent, waarna een bezoek aan de Franse ambachtelijke bakkerij Le Fournil (die een jaar geleden in Amstelveen hun 3e vestiging opende) volgde. Op de Maalderij werd de dag afgesloten met een bezoek aan sportschool i640GYM, die naast verschillende sporten ook personal training, voedingsadvies en fysiotherapie biedt.

Over wat er is gezegd, of er knelpunten zijn, of de bedrijven floreren en wat zij graag van de gemeente zouden zien enzovoort, zwijgt het raadhuis in een gretig verspreid persbericht in alle talen.

 

 

Lees ook:Wethouder en OA geheimzinnig naar bedrijven
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:Vorig jaar 10 internationale bedrijven naar AV
Lees ook:Wethouder met kinderen naar HP
Lees ook:Kragtwijk Catering wint regionaal MKB Duurzaam Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.