Wethouder met kinderen naar HP

Samen met kinderen van de Buitenschoolse Opvang Kinderrijk, een organisatie met tal van vestigingen in Amstelveen, bezocht wethouder Maaike Veeningen donderdag de internationale IT bedrijven Hewlett Packard Inc. en HP Enterprise.

Volgens de gemeente vindt die het belangrijk kinderen op speelse wijze met bedrijven in de stad te laten kennismaken. Dat is “zinvol voor de toekomst als ze voor een profiel-, studie- of baankeuze staan”, zegt de gemeente in een persbericht.

Vragen die donderdag centraal stonden waren wat de nieuwste spelletjescomputers zijn en wat men met 3D-printing kan doen.

Naast verschillende presentaties en quizvragen over de ontstaansgeschiedenis van Hewlett Packard, kregen de kinderen te zien hoe deze nieuwste technieken eruit zien en hoe het werkt.

Ook mochten zij zelf een server plaatsen in het grote datacenter en als één van de eersten de dunste computer ter wereld vasthouden.

Maaike Veeningen, wethouder van onder meer Onderwijs en Economie, zegt het mooi te vinden dat de kinderen aandachtig luisterden en op jonge leeftijd al veel kennis van techniek hebben.

Het enthousiasme van de medewerkers van HP Inc. en HP Enterprise prikkelde volgens haar de kinderen.

 

Lees ook:Michiel van Vlimmeren directeur HPE
Lees ook:IT-directeuren: 15 mille als gastdirigent voor War Child
Lees ook:OA te gast bij Hewlett Packard
Lees ook:KKC-meiden bij HPE op ‘meidendag’
Lees ook:IT-directeuren ‘dirigenten’ voor War Child

34 reacties op “Wethouder met kinderen naar HP

 1. Frank

  Als onderwijs in het nieuws is er wel buitengewoon veel aandacht voor computers. Het is waar dat het een buítengewoon goed hulpmiddel kan zijn, maar ik heb altijd begrepen dat het doel van onderwijs op de basisschool was rekenen, taal, wat algemene ontwikkeling en sociale omgang zoals samenwerken, daarbij is de computer een goed praktise and drill instrument. Ook kun je er kennis mee opzoeken, maar of die relevant of samenhangend is ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   ‘Praktise and drill’, Frank? Gebruik voortaan eerst je woordenboek als je met Engelse termen indruk wilt maken. Met wat meer ‘drill and practice’ kom je er wel:

   “Drills can provide an important ‘practice phase’ to instruction and can be useful for learning information that requires fluency such as math skills, vocabulary, spelling and foreign languages.” (bron: EDEL518)

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    RvW ben je nu blij dat ik wat spellingsfouten heb gemaakt?
    Fijn dat RvW zo goed weet wat ICT in de praktijk op de basisschool betekent. De ervaring spreekt zo te horen. Hij heeft daar nu ook al verstand van.
    Voor de rest moet een school wel behoorlijk kapitaalkrachtig zijn, wil men echt iets aan computers of Ipads hebben, maar dat zijn 90% van de scholen niet.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Frank, 28 jaar geleden gaf ik in opdracht van de BOVAG computercursussen aan garagehouders in het hele land, dus inderdaad niet aan jonge kinderen.

    Ik hoop dat wethouder Veeningen ze ook minder prestigieuze instellingen laat bezoeken. Bestuurders zoeken het graag hogerop, maar daar speelt zich maar een beperkt deel van de werkelijkheid af.

      /   Beantwoorden  / 
 2. ellejellens

  Wat een lulkoek: ‘Dat is “zinvol voor de toekomst als ze voor een profiel-, studie- of baankeuze staan”’. Welnee, die kinderen waren 6 tot 10 jaar. Die hebben echt helemaal niets aan dit bezoek als ze moeten kiezen op de middelbare school of daarna.

  Waarom zeggen ze niet gewoon zoals het is: “de kinderen waren op een gezellig uitje met de wethouder”?

    /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  Buitengewone nuttige excursie. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met techniek in aanraking komen.

  Ik heb gehoord, dat een paar kinderen toen ze zich onbespied waanden, tegen elkaar zeiden : ‘die Maaike snapt er helemaal niets van’

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Ook nuttig zijn een bezoek aan een loodgietersbedrijf, timmerwerkplaats, schoenmaker, kledingreparatie, electrotechnicus, bouwplaats van een aannemer, vloerenlegger, meubelmakerij, meubelbekleding, stratenmaker, hovenier, schildersbedrijf, etc. Naar zulke vaardigheden is veel vraag waaraan nu vanuit get buitenland wordt voldaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Volledig mee eens. Niet iedereen kan in de ICT of heeft daar de talenten voor.

   Voor de rest eens met Ellenjellens, want waarschijnlijk blijft het hierbij. Het normale programma van de basisschool zit namelijk al propvol. Het ontbreekt ze gewoon aan tijd en over de kennis van de leerkrachten in kwestie over dit onderwerp zullen we maar zwijgen. Tegenwoordig is voor alles het onderwijs DE oplossing.

   @ PC Zelfs meegemaakt bij een “maatschappelijke les van Google” waarbij de kinderen via een soort programmaatje zelf leerden een spelletje te maken, dat er 2 nerdjes van 10 het nog beter wisten dan sommige mensen van Google.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    @PC
    Het is wel een feit dat kinderen het heel snel oppakken, als ze met computers werken. Met name de generatie > 40 heeft moeite om ontwikkelingen op ICT gebied binnen het onderwijs bij te benen. Zeker diegenen die ICT an sich niet leuk vinden. (zoals ik)
    Een HAVO als ondergrond voor de PABO is eigenlijk op alle fronten te laag, aangezien de PABO zich in hoofdzaak bezig houdt met didaktiek en niet met stofkennis, wat toch ook onontbeerlijk is.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Tinus Trekveer

  “nuttig zijn een bezoek” ?

  “get buitenland” ?

  Misschien maar even wachten met een ander (Frank) de maat nemen.

  Een excursie naar Yad Vashem en het lezen van dit blog zou die kinderen leren dat er nog steeds antisemitisme (oops, dat heet tegenwoordig antizionisme) is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Je hebt gelijk, Tinus. Ik drukte te snel op versturen. Er stond eerst ‘zijn excursies naar.. ‘ en op het kleine toetsenbord van mijn smartphone staan de letters g en h vlak naast elkaar. Dat is toch iets anders dan Engelse termen gebruiken zonder die taal te beheersen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Je eigen taal niet beheersen, dat is pas erg. En dan de schuld geven aan je mobieltje?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Tinus, een typfout (een g ipv een h) is geen taalfout en die andere zin begon aanvankelijk met “Ook nuttig zijn excursies naar .. etc.” Ook dat heeft niets te maken met een gebrekkige taalbeheersing maar wel met het onvoldoende controleren van een reactie voordat die wordt verzonden. Franks ‘praktise and drill’ duidde wel op een gebrekkige beheersing van de Engelse taal.

     Als jullie hierover nog een tijdje dooremmeren, dan halen wij ook hier de dertien reacties over mij die nergens op slaan. Volg het advies van Frank, Slimpie en PC: negeer RvW!

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank

      Ik kan ook wel zeggen dat de s vlakbij de c ligt. Wat een opm. zeg. Dat loopt al minimaal 75 jaar op deze aardkloot rond. Dat zouden kinderen van 9 in mijn vroegere klas zeggen. Kleuter!

        /  
     2. Johan Bos

      Jongens, gaan we elkaar nu ook de werking ban key boards al uitleggen? Stop ermee. Dit heeft toch geen enkel niveau meer….

        /  
     3. Robert van Waning

      Frank, ‘praxtice’, was een typfout geweest, en ‘practive’ ook, maar ‘praktise’ was een taalfout waar ik je best op mocht wijzen.

        /  
   2. Robert van Waning

    Mijn uitleg was niet aan jou besteed, Tinus. Dat heeft meer te maken met vooroordelen en hetze dan met taalbeheersing.

    Wat heeft Yad Vashem met vaardigheden te maken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tout anch Waanzin

     De edelachtbaar gestrenge heer Trekveer heeft zonder meer gelijk en zet RvW weer eens te kijk.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   JB, wat heeft antisemitisme te maken met het onderwerp of met Amstelveen? Vindt u het goed dat ik op die vuige suggestie van ‘Tinus’ reageer? Zo niet, waarom laat u het dan staan? Laat u wederom de anonieme beschuldiging toe, maar niet het verweer?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ik kan er niet in lezen dat u wordt beschuldigd. Zionisme bestaat toch? Het wordt natuurlijk anders als u zichzelf beschuldigd voelt…Is daar een reden toe dan? Overigens ben ik het met u eens dat dut niets met AV heeft te maken. Van nu af dus weer naar het onderwerp terug. Maar het wordt vel lastig met u aan boord…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     JB, helemaal niet moeilijk. Gewoon uw Gebruiksvoorwaarden toepassen door off-topic narigheid zoals lasterlijke beschuldigingen en suggesties te verwijderen en – bij herhaling – de auteur een waarschuwing geven en desnoods een tijdelijke ban op te leggen. Daarmee dreigt u mij tenslotte ook steeds, zelfs als ik geen regel van wet, fatsoen of Gebruiksvoorwaarden heb geschonden. Wees eerlijk en onpartijdig.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Ah, u weet dus alweer hoe het moet. Als we u toch niet hadden….

        /  
   2. Robert van Waning

    Laat Tinus Trekveer eens uitleggen waarom hij tegen mij over antisemitisme begint. Zomaar? Ook als het nergens op slaat? Laat u dus toe dat ook deze discussie op deze wijze ontspoort? Prima, wat mij betreft, want ik wil graag een antwoord op bovenstaande vraag.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tinus Trekveer

     Niet zo zeuren Van Waning. Nergens heb ik jouw naam genoemd.
     Mijn inbreng was een op zichzelf staande opmerking.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Tinus, je schreef dat kinderen bij het lezen van dit blog kunnen leren dat er nog steeds antisemitisme is. Aangezien je daarvan geen voorbeeld kunt noemen, slaat jouw opmerking helemaal nergens op. Last van een obsessie, misschien?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tinus Trekveer

      “obsessie”? Ik?

      Jij bent degene die ‘full retard’ gaat op een opmerking van mij NIET aan jou gericht. Met complot denken moet je niet bij mij aankomen.

        /  
     2. Robert van Waning

      ‘Full retard’. Dat klinkt bekend.

      Tinus Trekveer blijkt dus de zoveelste schuilnaam te zijn waaronder ‘PeterPC’ hier opereert. Dat hadden wij kunnen weten, want hij begon zomaar weer over antisemitisme, PC’s obsessie.

        /  
     3. Tinus Trekveer

      Klopt, PeterPC gebruikt die term geregeld.
      Nadat ik een search deed op dit blog naar jouw persoontje en joden en antisemitisme.

      Een geinige opmerking die ik ook gebruikte.

      Een probleem mee?

        /  
     4. Johan Bos

      Zullen we nu echt stoppen met onderling gekrakeel? Volgende off-topic reactie verwijder ik.

        /  
 6. gerben

  Kinderen kies voor techniek. Wordt loodgieter, metaalarbeider..enzovoort…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  “De gemeente vindt het belangrijk kinderen op speelse wijze met bedrijven in de stad te laten kennismaken. Dat is “zinvol voor de toekomst als ze voor een profiel-, studie- of baankeuze staan.”

  Dat is de topic. Ik stelde voor om kjnderen ook kennis te laten maken met de praktijk van technische en handvaardige beroepen, omdat daaraan grote behoefte bestaat.

    /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Leuke site . In Amsterdam op mijn voormalige school gaan de groepen 8 diverse bedrijven of instellingen af . Soms worden ook ouders uit diverse beroepen uitgenodigd om iets over hun werk te komen vertellen. De variatie was ook behoorlijk van ICT tot MacDonald. Vooral dat laatste viel natuurlijk erg in de smaak, want ze mochten hun eigen hamburger bakken.
    Voor taalarme ll . is dit ook erg goed, want ze zien eens andere dingen en horen andere woorden.

      /   Beantwoorden  / 
 8. gerben

  Maaike vraag is het. En gelijk wil Frank boven liggen. Op zich deze keer met een aardige inbreng. Er is hoop.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.