Specsavers zoekt ‘Helden’ vrijwilligers

!cid_image001_jpg@01D0E959De Stichting Specsavers Steunt zegt op zoek te gaan naar vrijwilligers – ‘Ware Helden ‘ genoemd – in Amstelveen. Dus mensen die zich belangeloos inspannen voor hun club, sportvereniging, een goed doel of de zorg voor anderen op zich nemen. Via www.specsavers.nl/warehelden kan iedereen tussen 7 en 28 september op basis van een inspirerend verhaal een vrijwilliger uit Amstelveen opgeven die volgens hem of haar deze eretitel echt verdient.

Op 5 oktober komt per provincie één Ware Held uit de bus. Ook kiest Stichting Specsavers Steunt één landelijke winnaar: dé Ware Held van Nederland. Die wordt beloond met een reischeque ter waarde van 1.500 euro.

Julie Perkins, country director van Specsavers: ” Sinds de introductie van Specsavers in Nederland, 15 jaar geleden, dragen we graag iets bij aan de gemeenschap waarin elke winkel zit.”|  

Steeds meer Nederlanders steken vrijwillig de handen uit de mouwen. Zo heeft 37 procent van de Nederlanders in 2014 minstens één keer vrijwilligerswerk verricht. De meeste vrijwilligers zetten zich in voor een sportvereniging, school, levensbeschouwelijke organisatie of zijn actief in de zorg en verpleging. Gemiddeld besteden we vier uur per week aan zulke activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Na 28 september kan iedereen tot 5 oktober 10.00 uur online een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger. Nog diezelfde dag kiest de jury uit alle inzendingen één landelijke winnaar die wordt uitgeroepen tot Ware Held van Nederland. Bovendien krijgen alle provinciale winnaars een cadeaubon ter waarde van 100 euro.

 

 

Lees ook:Inwoners kiezen doel voor Specsavers steun
Lees ook:Steun voor Wereldbuur van Specsavers
Lees ook:Kinderland jaar gesteund door opticien
Lees ook:Stemmen voor steun goede doelen door Specsavers
Lees ook:Weer verkiezing brildrager van het jaar

2 reacties op “Specsavers zoekt ‘Helden’ vrijwilligers

  1. frank bikker

    Kan de gemeente dit ook niet doen voor iemand uit Amstelveen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    € 1500 is weinig geld voor zoveel reclame voor Specsavers.

    Vrijwilligers. Hmmm… Gratis gemeente-ambtenaren zullen we maar zeggen. Ik las laatst de WMO-wet eens een beetje door.
    “Mensen die bij de overheid aankloppen moeten eerst grondig hebben onderzocht of de hulpvraag niet door de omgeving kan worden ingevuld.” Of woorden van die strekking.

    Boodschappen doen voor je buren, mantelzorg voor je ouders in het verzorgingshuis, oppassen op de kinderen van je overburen, naar de apotheek gaan voor iemand anders. Allemaal prima. Maar doe het wel in stilte.

    Als je de toon van die WMO-wet tot je door laat dringen, is het van….. val ons als overheid zo min mogelijk lastig, want dat kost alleen maar belastinggeld. En aan belasting betalen hebben heel veel goedverdienende Nederlanders een broertje dood.

    Mensen, trap er niet in. De ‘onrendabelen’ zoals Marcel van Dam ze zo treffend omschreef uit ironie, zijn de ‘harde werkers’ een doorn in het oog. Mensen die niet een positieve bijdrage aan de bedrijfswinsten leveren, zien ze liever doodvallen. En als je dan niet doodvalt, kun je altijd nog vrijwilligerswerk doen. Aan de slag !

    Aan de werklozen en mensen in de bijstand: doe zeker vrijwilligerswerk, maar vraag er wel ‘minimumloon’ voor !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.