OA-seminar over participatiewet

Logo OA Logo 25jrAan de participatiewet, die het einde van de verzorgingsstaat inluidt, zitten ook positieve kanten. Daarover gaat het tijdens het seminar van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) op donderdag 3 september (16.30 uur), bij KPMG. Bij ondernemers blijken nog veel vragen over de nieuwe wet te bestaan, zegt OA. Zij nam daarom begin dit jaar het besluit enkele partijen samen te brengen. Motto van het seminar: ‘Open je deuren voor collega’s met karakter. Laat hun talenten niet verloren gaan.’

Wethouder Maaike Veeningen (D66) van Economische Zaken / Werk & Inkomen opent de meeting, die met een betoog van Sven Romkes, medewerker Diversity & Inclusion bij ABN AMRO, wordt aghesloten.  Daarnaast delen deskundigen en ervaren collega ondernemers én mensen uit de doelgroep hun ervaringen en kennis.

In het sociaal akkoord is afgesproken dat werkgevers tussen nu en 2026 passend werk zullen bieden aan 100.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit dit akkoord vloeit de Participatiewet voort, die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Onder deze wet valt iedereen die (tijdelijk) niet in zijn eigen inkomen kan voorzien. In de periode 2015-2017 moeten er 5.000 extra banen gecreëerd zijn. Eind 2016 wordt voor het eerst gemeten in hoeveel banen is voorzien. Worden de aantallen niet gehaald, dan komt er een wettelijke quotumregeling.

 Voordelen

Dit is een behoorlijke opgave voor ondernemers, maar er zijn volgens de OA ook kansen en voordelen waar zij gebruik van zouden kunnen maken. De doelgroep is veel breder en beschikt over talenten die ondernemers mogelijk niet zien of verwachten. De kosten zijn aantrekkelijk en het ziekteverzuim is veelal lager. Daarnaast kan werken met mensen uit de doelgroep ondernemers aan veel persoonlijke en sociaal maatschappelijke waardering opleveren. Het seminar op 3 september bij KPMG zal er hopelijk toe bijdragen dat ‘Meer ondernemers in de toekomst hun deuren zullen openen voor collega’s met karakter.’

 

Het seminar wordt georganiseerd door OA, gemeente, het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, AM Groep, Onbeperkt aan de Slag (Ambitie van Zuid), Emma-at-Work, WinWin-WerkWeb, Terra Trainingen, VNO-NCW West en KPMG.

 

Aanmelden via www.oa-amstelveen.nl/agenda of [email protected].

 

Lees ook:Alzheimer seminar bij de OA
Lees ook:Seminar in Golfcentrum voor ondernemers
Lees ook:Lex Vonk directeur AM Match
Lees ook:Seminar bedrijfstoekomst bij OA
Lees ook:Seminar over detailhandel, internet en sociale media

11 reacties op “OA-seminar over participatiewet

  1. frank bikker

    Toen ik vroeg in een open brief alhier aan mevr. Veeningen om openheid van het aantal werknemers bij de gemeente die zij in het kader van deze wet had aangesteld, heeft zij op geen enkele manier antwoord gegeven. Op zijn minst erg vreemd vind ik dat, vooral voor een wethoudster van D66, DE partij die beweert dat ze openheid voorstaat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

      Kan het zijn dat jouw open brief net als jouw andere kreten op allerlei gebied niet begrijpbaar zijn voor erudiete mensen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Kan het niet zo zijn, dat al jouw “erudiete” kreten niet samen gaan met jouw keutels?

          /   Beantwoorden  / 
        1. P.G. van Faassen

          Huh?

            /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    De rillingen lopen over mijn rug. Leve de participatiemaatschappij. De welgestelde Amstelvener, die rijkelijk toebedeeld is met veel talenten vindt het maar onzin al die uitkeringen.

    Voor iemand die (tijdelijk) geen inkomen kan genereren, daar hebben we een uitkering voor bedacht. Een voortschrijdend inzicht van beschaving. Dat diezelfde gemiddelde Amstelvener daar – gelukkig – bijna geen gebruik van maakt, doet hen menen dat al die uitkeringen veelal maar voor labbekakkers zijn. Een benauwde rechtse moraal die Amstelveen al veel te lang in zijn greep houdt.

    De participatiemaatschappij. Zelden zo’n holle kreet gehoord. Een mooie uitdrukking voor: opzouten met die uitkeringstrekkers. Maar dat diezelfde maatschappij alleen maar interesse heeft in alleen de allerbesten, wordt voor het gemak maar even vergeten. Ga eens solliciteren met ‘iets minder kwaliteiten’. Ze zien je niet eens staan. Bah !

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

      “. Maar dat diezelfde maatschappij alleen maar interesse heeft in alleen de allerbesten, wordt voor het gemak maar even vergeten”

      Waar staat dat dan? Zijn daar cijfers over?

      Of is dat een eigen gevoel van zoiets als : “ja ik ben eigenlijk een beetje mislukt, dus dan ga ik maar zeuren over ongelijkheid”. Nu ik kan je verzekeren dat je dan minstens 2 aanhangers alhier hebt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        Jij wil alleen maar alles in cijfers uitgedrukt zien. Er is ook nog zoiets als ‘ervaren’.

        Maar het verschil tussen ervaren en veronderstellen is voor jou iets te moeilijk.

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank bikker

          Dat komt omdat je daar een schijnbaar houvast aan hebt. Dat hebben vele mensen met een innerlijke onzekerheid.

            /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Heeft OA de opdracht terzake voor elk aangesloten lid al in kaart gebracht danwel geraamd? En inderdaad hoe is het plaatje ter zake voor het werkapparaat van de gemeenten Amstelveen/Aalsmeer?

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Heel terechte vraag. In ieder geval had de gemeente Amstelveen halverwege februari in het kader van de nieuwe participatiewet 1 fte vergeven. Hoeveel ze moeten plaatsen is nog niet in de plaatselijke pers verschenen. Op zijn minst kun je dus wel stellen dat op dit moment het toekomstige beleid zeer onduidelijk is. Ondertussen zitten velen van deze mensen nu thuis hun hand op te houden.

      Maar Maaike praat, wanneer onderneemt ze nu eens iets? En wanneer mogen wij daar eens iets van horen?

        /   Beantwoorden  / 
    2. CeeBee

      Schrijf je in voor het seminar gerben, dan weet je het.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.