‘Legmeer verbetert door verdwijnen betoncentrale’

 

Peter Bot

Peter Bot

Door de mede wegens de crisis slecht draaiende betoncentrale op bedrijventerrein Legmeer te kopen, kan de gemeente het hele gebied een kwaliteitsimpuls geven en het milieu er sterk verbeteren. Dat betoogde wethouder Peter Bot (BBA) dinsdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Met de aankoop is € 1.450.000 gemoeid, maar daarvan komt 7,5 ton terug via grondverkoop.

Van de overige zeven ton, betaalt de provincie de helft, zodat een investering van 3,5 overblijft. Maar wel kan door het verdwijnen van de centrale beperkende regelgeving voor vrijwel het gehele terrein, wegens geluidshinder, verdwijnen. Het betekent dat bestemmingen mogelijk worden, die nu zijn geblokkeerd.

Onder meer kan nu op een locatie dicht bij de centrale, waar nu een kantoorgebouw staat, een hotel worden gebouwd. Nu neemt de leegstand toe en verpaupert het terrein, zei Bot. Illegaal gebruik van panden wordt door de gemeente gedoogd, omdat anders de leegstand nog zou toenemen. Bot reageerde daarmee op vragen van diverse fracties over de aankoop.

De bestemmingswijzigingen worden in een nieuw bestemmingsplan voor een groot gebied vastgelegd. Bestemmingsplannen moeten wettelijk eenmaal per tien jaar worden vernieuwd.

Volgens Bot zorgt de crisis er voor dat de betoncentrale nu voor een vrij lage prijs kan worden overgenomen. De betoncentrale neemt heel het terrein in een negatieve milieuspiraal mee, voegde hij er aan toe. Overigens is nog niet duidelijk wat er op het terrein van de centrale zelf komt.

Lees ook:Gemeente koopt betoncentrale Legmeer
Lees ook:‘Na Trump vluchtelingen uit Amerika
Lees ook:Gymzaal FIT misschien toch weg
Lees ook:Annakerk moet wijken voor A9-tunnel
Lees ook:Tweede Kamerlid SP in actie tegen woningleegstand Bankras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.