Kantoor Nestlé Nederland geopend bij Stadshart

WVD-131010-086

Burgemeester en Boersch bij officiele handeling.

Door het hijsen van de vlag van Nestlé openden burgemeester Jan van Zanen en CEO Marc-Aurel Boersch donderdag het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van dat bedrijf aan de Stroombaan in Amstelveen. Daar werken 350 mensen,  maar die blijven binnen de Metropool Amsterdam. Het kantoor was eerst gevestigd aan de Spaklerweg in Amsterdam. Geen nieuwe vacatures voor de regio dus, waarop handelsmissies daaruit in het buitenland altijd zeggen te azen.

Intussen stak Van Zanen in zijn toespraak de trots van de gemeente over het besluit van Nestlé naar kantoorcomplex The Garden, bij het Stadshart, te verhuizen niet onder stoelen of banken. Hij prees de scheidende directeur van Nestlé Nederland, Vincent de Clippele, die promoveerde naar een staffunctie voor Europa en daarmee afscheid nam van zowel Nederland als de Benelux als werkterrein. Die had namelijk nog net voor de verhuizing geopteerd. ‘Vincent verhuist de tent”, zei Van Zanen.

The Garden behoort tot de duurzaamste gebouwen van Amstelveen, zei de burgemeester. Dat past bij de doelstellingen van Nestlé, constateerde hij. Het pand is ingrijpend gerenoveerd. Nestlé, met het wereldhoofdkantoor in Zwitserland, is het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. “Hetis onmogelijk de dag door te komen zonder iets van Nestlé te gebruiken”, zei Van Zanen.  De onderneming is wereldmarktleider op het gebied van Nutrition, Health & Welness. Het zegt meerwaarde te willen creëren voor zowel aandeelhouders als de gemeenschappen waarin wordt gewerkt, bedrijfspartners en consumenten.

Van Zanen wees de medewerkers op het Stadshart, met de wekelijks markt en horeca en de cultuurstrip. Zodat een voordeel van Amstelveen niet alleen is dat het dichtbij Schiphol en Amsterdam ligt. Hij overhandigde de directie een kunstwerk in de vorm van een vaas uit de collectie van Museum Jan van der Togt. Bekende producten van de onderneming zijn Maggi, Kitkat, Felix en Groeie Start babyvoeding.

Wereldwijd heeft Nestlé 280 duizend medewerkers en fabrieken en vestigingen in bijna elk land van de wereld. De omzet bedraagt meer dan 80 miljard euro. Henri Nestlé richtte het bedrijf op in 1966 in het Zwitserse Vevey, waar zich nog steeds het hoofdkantoor bevindt.

Lees ook:Stukje leegstand weg door komst Nestlé
Lees ook:Nestlé (hoofdkantoor Amstelveen) 150 jaar
Lees ook:Nestlé investeert € 80 miljoen in Nederland
Lees ook:Nestlé-primeur: minder structuursuiker in chocolade
Lees ook:Nestlé wil duurzame cacao voor chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.