Gemeente wil venten afremmen

Frans Hellendall

Frans Hellendall

De gemeente wil het venten ontmoedigen. Door verandering van de regels hebben ondernemers geen ventvergunning meer nodig, maar B en W willen het venten nu aanbanden leggen door aanscherping van de tijden waarop het wordt toegestaan. Dat zal leiden tot minder huis aan huis verkoop, denken zij. Die aanpassing kan doorgevoerd worden via wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Die verbiedt nu venten zonder vergunning. Dat verbod wordt afgeschaft. Maar tegelijk wil het college burgers blijkbaar beschermen tegen venters. Het stelt voor hen alleen toe te staan hun werk te doen tussen 11.00 en 16.00 uur. En niet op zaterdag en ’s avonds.Wethouder Frans Hellendall (handhaving) denkt dat door die maatregel overlast wordt beperkt. Ook gaat de gemeente door met voorlichting aan senioren over veiligheidspreventie op het gebied van de zogenaamde babbeltrucs. Hellendall zegt enerzijds minder regeldruk en anderzijds minder overlast van burgers door huis aan huis verkoop te willen.

Lees ook:400 panden op monumentenlijst gemeente
Lees ook:Praten met gemeenteraad over aanpak jongeren
Lees ook:VVD en BBA ontstemd over evenement in Amsterdamse Bos
Lees ook:Gemeente heeft niets te maken met Zeker en Mobiel
Lees ook:Campagne om jongeren aan werk te helpen

4 reacties op “Gemeente wil venten afremmen

  1. Hans van der Liet

    Ik zou het toch op prijs stellen als tenminste het verbod op potloodventen zonder vergunning blijft gehandhaafd. Anders heb ik om de haverklap Avenertje of Piet van Puffelen bij mij in mijn riante en smaakvolle voortuin staan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ton Velzeboer

    Geldt de tijd van 11:00 – 16:00 uur ook voor onze ijsverkoper Mario en mijn fruitman Ed’s Frutta Carretto (en zijn collega Tabak)?
    Deze ‘venters’ verkopen al jaren in A’veen.
    Gaan we een jaar meemaken dat Mario geen ijs mag verkopen na afloop van de avondvierdaagse?

    Ton Velzeboer

      /   Beantwoorden  / 
  3. Onno

    Dan zal het op zondag druk worden aan de amstelveense deurtjes

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henry

    Dit is gewoon ondernemers pesten tussen 11.00 16.00 uur zijn alleen de werklozen en opa en oma’s thuis het merendeel van deze mensen heeft geen cent te besteden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.