Informatie bestemmingsplan Wester-Amstel

Peter Bot

Peter Bot

Op de buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 wordt dinsdagavond 14 maart (19.00 tot 21.00 uur) een zogenoemde ‘inloopavond’ gehouden om mensen te informeren over het voorontwerp van het gelijknamige bestemmingsplan (Wester-Amstel). De buitenplaats is de expositieruimte van Groengebied Amstelland. Belangstellenden kunnen tijdens deze avond kennisnemen van het plan en vragen stellen.

“Het geldende bestemmingsplan moet uiterlijk in 2018 worden herzien. Dat moet namelijk eenmaal in de tien jaar gebeuren. Het voorontwerp is een eerste fase in de procedure naar de vaststelling van het nieuwe plan. meldt wethouder Peter Bot  van Ruimtelijke Ordening (Burgerbelangen). “Het gaat om het gebied tussen de Kalfjeslaan, de Amstel, de A9 en de oostelijke stadsgrens van Amstelveen”, legt hij uit.

“Het plan legt bestaande functies vast en biedt duidelijkheid over de bouw- en gebruiksmogelijkheden binnen de bestemmingen. In het voorontwerp hebben we nu de uitgangspunten van het Beeldkwaliteitsplan Amsteldijk verwerkt. Daarnaast heeft het plan tot doel de landschappelijke kwaliteit van het bovenland en de polder te beschermen. Zo behoudt de polder de uitstraling die het nu heeft. Dat betekent dat er weinig ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen”.

Inspraak

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van 2 maart tot en met 12 april ter inzage bij de Balie Bouwen van het raadhuis of is digitaal te raadplegen via http://ro0362.ropubliceer.nl Gedurende deze periode kan een ieder een inspraakreactie indienen. Informatie daarover staat ook op de site. De reacties dragen bij aan een zorgvuldige vaststellingprocedure en betrekt het college van B en W bij het opstellen van het ontwerpplan.

 

 

 

Lees ook:Open huis op Wester-Amstel
Lees ook:Weer plantenbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Masterclass Landschapsfotografie Wester-Amstel
Lees ook:Plantenruilbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Lachen om kunst op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.