Open huis op Wester-Amstel

Op  de eerste van de twee open monumentendagen, komend weekend, houdt buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk-Noord 55) open huis:  zaterdag 8 september. In verband met het 350 jarige bestaan worden twee rondleidingen gegeven door de kleinzoon Søren Movig van de laatste bewoners van Wester-Amstel. De familie, die de buitenplaats nog wel in eigendom heeft, woont er sinds 1989 niet meer. Nu wordt de buitenplaats gepacht door Groengebied Amstelland. Tijdens de rondleidingen zal Søren Movig uitgebeid vertellen over Wester-Amstel en zijn vroegere bewoners.  Hij kent als geen ander de geschiedenis en gebruiken die bij deze buitenplaats horen.De rondleidingen door het huis vinden plaats om 13:00 uur en 15:00 uur. In het koetshuis is een expositie te zien en in de mooie tuinen is de beeldentuin te bezoeken. Weester-Amstel is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.30 uur.  Toegang gratis. nwww.wester-amstel.nl

 

 

Lees ook:Fietsroute langs kerken op Monumentendag
Lees ook:Lezing over (ooit Amstelveens) Tassenmuseum
Lees ook:Plantenruilbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Voordracht Goldbergvariaties Bach op Wester-Amstel
Lees ook:Workshops kunst voor kinderen op W-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.