Carnaval onderscheiding voor Jan Verschoor

TT TT shirt WEBBeeldhouwer en directeur en Jan Verschoor van het Jan van der Togt Museum heeft de Gouden Turfsteker van Carnavalsvereniging De Turftrappers gekregen. Dat gebeurde vrijdagavond in tijdens de carnavalsviering in het Noorddamcentrum. De onderscheiding werd voor de 21e keer uitgereikt.

Verschoor, geboren en getogen in Amstelveen, ontving het gouden kleinood o.a. voor het ondersteunen van nieuwe cultuurinitiatieven in de stad en meer specifiek in het Oude Dorp.

Hij werd geprezen om zijn authenticiteit als beeldhouwer. Veel van zijn vrije werken kregen een plaats in museale en particuliere verzamelingen. Zijn werk wordt regelmatig tentoongesteld in musea en galeries in binnen- en buitenland.

Ook werd hij bewierookt voor zijn gastvrijheid in en gedrevenheid voor het museum. Met zijn expositiekeuze en de expansie van het Museum heeft Jan Verschoor het Oude Dorp zowel binnen als buiten Amstelveen artistiek op de kaart gezet, zegt de vereniging.

De Gouden Turfsteker is de gouden onderscheiding van De Turftrappers voor een persoon die zich op een bijzondere manier voor Turvegat (Amstelveen) heeft onderscheiden.

In het verleden is hij o.a. uitgereikt aan Peter Post, Karel Gietelink, Burgemeester Jan van Zanen, Frits Suèr, Hans de Bie, Bert

Goedkoop, Harry de Haas, John Bosman, Frits Barend en ‘wereldclown’ en Turftrapper Hoky Poky. Vorig jaar is hij uitgereikt aan journalist André Gerritsen.

 

Lees ook:‘Bourgondisch carnaval’ in Noorddamcentrum
Lees ook:Carnaval in Noorddamcentrum
Lees ook:Thema Carnaval AV: ‘Kunst en Vliegwerk’
Lees ook:Ode aan Jan Verschoor in Schouwburg
Lees ook:Jan Verschoor exposeert in Museumhuis (VdTogt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.