Borrelen en gedenken met wapenbroeders

bolder04[1]In De Bolder werd dinsdagavond (14 januari) de nieuwjaarsreceptie van de Bond van Wapenbroeders Amstelland gehouden. Onder meer burgemeester Jobke Vonk-Vedder van Aalsmeer en locoburgemeester Herbert Raat van Amstelveen waren er bij.

Ook werden de in 2013 overleden leden van de afdeling van de Bond met een ogenblik stilte herdacht. Ook gingen volgens voorzitter Willem van Lith de gedachten uit naar overleden militairen bij vredesmissies en hun nabestaanden.

Op 5 januari overleed Bertus Hemelaar, legionair van het eerste uur, bekend als de Vaandeldrager. Volgens Van Lith was hij altijd paraat, minzaam, punctueel en buitengewoon correct. Hemelaar behoorde tot het in 1951 door verzetsmensen en Indiëgangers opgerichte vereniging Veteranen Legioen Nederland en maakte jarenlang deel uit van het bestuur. Sinds 1953 werd een herdenking gehouden op 2e Kerstdag. De eerste herdenking op de Dam. Ook hierbij was hij betrokken. Daarna is de herdenkingsdatum naar 4 mei gegaan.

De receptie leek verder een vrolijke boel, met de gebruikelijke hapjes en drankjes. Van Lith keek terug op een actief jaar vol maandelijkse soosavonden, deelname aan diverse herdenkingen met binnen- en buitenlandse ontmoetingen en aan regionale en nationale Veteranendagen.  

 

Lees ook:Erepenning voor Willem van Lith
Lees ook:Burgemeester bij Wapenbroeders
Lees ook:Willem van Lith overleden
Lees ook:Kerst bij Bond van Wapenbroeders
Lees ook:Herdenking bij Indië -monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.