Stadshart nog groter, woningen en politiebureau weg

MEDION DIGITAL CAMERANog groter moet het winkelcentrum in het Stadshart worden. Eigenaar Unibail-Rodamco wil door uitbreiding de regionale functie ervan versterken. Daarvoor moeten het politiebureau, ruim veertig woningen in de Schildersbuurt en meer dan 25 boven het Binnenhof verdwijnen. De gemeente juicht als vanouds uiteraard die plannen toe. Hoe groter het winkelcentrum, hoe mooier, ook al staan er nu nogal wat winkels leeg. Op 17 juni (19.30 uur)  is er een informatieavond voor heel Amstelveen in het raadhuis over de plannen, waarna de gemeenteraad geacht wordt er begin juli mee in te stemmen.

De raad krijgt namelijk van B&W het voorstel de bestaande gemeentelijke visie op het Stadshart – Visie Stadshart 2025 – aan te passen, om het verder opstomen in de vaart der volkeren mogelijk te maken. Er moeten van winkels bij komen. Hoewel alle vorige uitbreidingen tot protesten van omwonenden hebben geleid en het nieuwe parkeerbeleid door hen werd afgeschoten, bevat nu het voorstel ‘een goede regeling voor bewoners’, volgens de gemeente.

Wethouder J.W. Groot

Wethouder J.W. Groot

Het is de bedoeling dat nog meer mensen naar het winkelcentrum komen, hoewel het aantal van 14 miljoen bezoekers, waarvoor de vorige uitbreiding zou zorgen en waarop de torenhoge huren waren gebaseerd, nog niet is gehaald. Volgens de gemeente gaat Unibail-Rodamco veel geld investeren in het Stadshart, waardoor zij nieuwe kansen zien voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling. Beide partijen verwachten dat in een opnieuw vernieuwd winkelcentrum internationale winkelketens zullen worden aangetrokken. En opnieuw de belofte dat het Stadshart aantrekkelijker wordt voor Amstelveners  en regio.

De gemeente zegt dat een goede oplossing voor alle belanghebbenden een voorwaarde van haar is. Maar bewoners van het Stadshart hebben dat ook bij de vorige uitbreidingen gehoord. Volgens de gemeente zijn zij al persoonlijk op de hoogte gesteld. Maar bij de meeste bewoners van het Stadshart is daarvan niets bekend. Zij waren geschokt door het bericht op amstelveen.blog.nl. Wel ontvangen degenen van wie de huizen tegen de vlakte gaan vandaag of morgen een niet aan hen persoonlijk gerichte brief. Sommigen kregen die gisteren al. Daarin worden zij opgeroepen over een week naar informatieavonden te komen. Op 11, 12 en 13 zijn er voor verschillende doelgroepen (Binnenhof, Schilderswijk en andere bewoners van het gebied) informatieavonden in de Volksuniversiteit aan het Stadsplein.

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) is er verrukt over dat tijdens deze economische crisis Unibail-Rodamco een grootschalige investering wil doen. “Als aan een aantal belangrijke voorwaarden wordt voldaan, zoals een goede regeling voor de bewoners en het politiebureau, voldoende parkeerplaatsen, meer werkgelegenheid, dan denk ik dat het plan grote kansen biedt om het Stadshart toekomstbestendiger te maken,” zegt hij.

 

 

Lees ook:Stadshart genomineerd voor marketingprijs
Lees ook:Stadsharteigenaar stuurt aan op leegstand
Lees ook:Adviesbureau voor claims door heisa Stadshart
Lees ook:Action komt naar Stadshart
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.