College betaalt schouwburgkaarten altijd zelf

John Levie

De SP is kwaad over de aan raadsleden geschonken vrijkaarten voor een extra voorstelling in de Schouwburg, ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan. Lokale politici hebben daar overigens niet standaard gratis toegang, zoals in een grijs verleden het geval lijkt te zijn geweest. Ook leden van het college van Burgemeester en Wethouders betalen, als zij een voorstelling willen bijwonen, gewoon de entreeprijs. Zelfs wethouder John Levie van cultuur maakt daar geen uitzondering op. “Ik ga geregeld, samen met mijn vrouw, naar toneelvoorstellingen en betaal dan, zoals iedere Amstelvener, voor de kaartjes,” zegt hij. “Dat hebben we bij het aantreden van dit college zo afgesproken. Ook de burgemeester betaalt uit eigen zak zijn kaartjes als hij naar de schouwburg wil.” Anders is het als de wethouder of de burgemeester er voor hun werk moeten zijn, bijvoorbeeld om een onderscheiding uit te reiken of een andere representatieve handeling te verrichten. “Maar dan ga ik alleen en neem ik doorgaans niet mijn vrouw mee,” zegt John Levie.

Lees ook:Stuk over Surinaamse ‘bijvrouw’ in schouwburg
Lees ook:Amstelveen mogelijk toch in Europese strijd om groene titel
Lees ook:‘Gemeente aardiger voor kunstenaars dan voor anderen’
Lees ook:Vragen over gratis Schouwburgkaartjes burgemeester
Lees ook:Levie: ‘Veel ongelukken door slechte fietspaden’

4 reacties op “College betaalt schouwburgkaarten altijd zelf

  1. w

    Doorgaans niet, dus soms wel. Wat heeft uw vrouw daar te zoeken als u er voor uw eigen werk moet zijn?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Goed lezen: als hij voor zijn werk erheen moet, gaat hij alleen. En zoals iedere Amstelvener heeft ook een wethouder het recht, tegen betaling, samen met zijn vrouw naar de schouwburg te gaan. Betaling is dan o0ok regel, blijkt uit het bericht.

        /   Beantwoorden  / 
      1. w

        Ik lees goed. Levie zegt: “Maar dan ga ik alleen en neem ik doorgaans niet mijn vrouw mee”. Hij praat dus onzin. Als hij alleen gaat, neemt hij niet soms zijn vrouw mee, want dan is hij alleen. Als hij niet alleen gaat, is zijn vrouw bij hem, maar dan is hij niet aan het werk en hoeft hij ook geen gratis kaarten te krijgen.

          /   Beantwoorden  / 
    2. bakker bik

      Beetje kinnesinne, vaak mag, maar daar is w te dom voor, de partner van de genodigde, ook als het werk is, gratis mee. De laatste keer dat w. dit overkwam was zeker toen hij met zijn moeder naar Jan Klaassen en Katrijn mocht.
      He SP, ga nu eens wat anders doen dan symboolpolitiek bedrijven, u maakt zich hier compleet belachelijk mee.
      Dien eens een plan in waardoor de schulden van de gemeente verminderen en de sociale minima worden ontzien. Dan ben je pas bezig om aan de doelstellingen van je partij te voldoen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.