Meer fiets- en winkeldiefstel en vernielingen

Hoewel het totale aantal aangiften de laatste jaren is gedaald, werden vorig jaar weer meer vernielingen, (brom)fiets- en winkeldiefstallen en inbraken in woningen geregistreerd. Het aantal overvallen steeg met bijna de helft naar 17. Diefstal uit voertuigen zakte drastisch, van 1154 naar 699. Dat blijkt uit ‘Facts & Figures 2005,’ het jaarlijkse boekje met kerngegevens van de gemeente.

In totaal zorgde de lokale criminaliteit voor 4265 aangiften, tegen 4575 in 2004. Straarroof en zakkenrollerij daalden fors. Er kwamen 85 aangiften van gestolen motorvoertuigen binnen (in 2004: 88).

Het aantal inwoners daalde door vertrek van het asielzoekerscentrum en het nagenoeg stil liggen van de woningbouw tot 78.806 personen. Middenhoven is met ruim 7400 inwoners de grootste wijk. Ongeveer tien procent van de totale bevolking is van buitenlandse afkomst. Japanners vormen met ruim 1600 personen de grootste groep, gevolgd door de Britten (565), Amerikanen en Duitsers. Landelijk grote groepen als Surinamers en Marokkanen zijn hier nauwelijks aanwezig.

De bevolking vergrijst sterk. Verwacht dat door nieuwe woningbouw het aantal inwoners tot 2015 nog zal stijgen en daarna geleidelijk afneemt. Na 2012 zijn er hier geen grote bouwprojecten meer.

De hoogste gemiddelde inkomens zijn te vinden in Elsrijk-West, Buurt over Ouderkerk, Nes aan de Amstel, Waardhuizen en Westwijk. De werkloosheid daalde vorig jaar met acht procent tot circa 2000 werklozen, van wie 53 procent mannen en de rest vrouwen.

Lees ook:Criminaliteit in Amstelveen gestegen
Lees ook:Forse stijging aantal Indiers in Amstelveen
Lees ook:Amstelveen veiliger geworden
Lees ook:Werkloosheid fors gedaald
Lees ook:Aantal aangiften delicten gedaald met twee procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.