Criminaliteit in Amstelveen gestegen

Amstelveen wordt er blijkbaar niet veiliger op. Terwijl de criminaliteit, althans te beoordelen aan de hoeveelheid aangiften, in de hele politieregio Amsterdam-Amstelland vorig jaar met ruim vier procent daalde, nam die in Amstelveen met hetzelfde percentage toe.  Er werden 4723 aangiften gedaan.  Het aantal overvallen steeg hier met tachtig (voor de regio ruim 11) procent en het aantal diefstallen uit auto’s met 32 procent, terwijl dat in de regio juist met 11,7 procent daalde. Daar staat tegenover dat er bijna 38 procent minder aangiften van diefstallen uit boxen, schuren en tuinhuizen in Amstelveen waren. Diefstallen uit woningen namen toe met twee procent, maar voor de hele regio was dat 14,4 procent.Er werden zes procent meer auto’s en motoren gestolen in Amstelveen, in de regio 2,8 procent minder. Daar staat tegenover dat de aangiften van diefstal van brom-, snor- en gewone fietsen hier met ruim een kwart  daalde, terwijl de regionale afname ervan bij 2,8 procenrt bleef steken. Mar zakkenrollerij steeg hier weer flink: met 10,4 procent, tegenover een regionale daling van bijna drie procent. Van de toename van de overvallen werden voornamelijk ondernemers de dupe (stijging met  bijna 78 procent). Winkeldiefstallen en diefstallen uit bedrijven stegen beide met ruim veertien procent in Amstelveen, terwijl die regionaal respectievelijk afnamen met 3,2 en stegen met 1,2 procent. De aantasting van de openbare orde nam hier toe met een derde (33,3 procent) ten opzichte van 2008. Regionaal viel een lichte daling te zien. De illegale handel steeg in Amstelveen met dertig procent.

Lees ook:Amstelveen veiliger geworden
Lees ook:Aantal aangiften delicten gedaald met twee procent
Lees ook:Meer fiets- en winkeldiefstel en vernielingen
Lees ook:Woninginbraken naar dramatisch Amstelveens record
Lees ook:Criminaliteit in Amstelveen gestegen

4 reacties op “Criminaliteit in Amstelveen gestegen

 1. Onno

  lang leven de sneltram :) voor de criminelen is het nu shop untill you drop

    /   Beantwoorden  / 
 2. hmmm

  hmmm …. duidelijk dat de burgemeester een volstrekt verkeerd beleid voert: hij is eerst verantwoordelijke voor veiligheidsbeleid, maar maakt er een potje van!!! ….. ga eens aan het werk meneer van zanen!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   In welk opzicht?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.