Oogartsen ziekenhuis naar nieuwe kliniek

Oogartsen Eijpe en Van de Geijn

Oogartsen Eijpe en Van de Geijn

 

Impressie balie en wachtruimte

Impressie balie en wachtruimte

Er is een nieuwe kliniek bij Ziekenhuis Amstelland gekomen: Ziekenhuis Amstelland Eyescan oogzorgkliniek. Sinds 1 maart werken de oogartsen van het ziekenhuis daarin samen met Eyescan. Op dit moment gebeurt dat nog vanuit de polikliniek oogheelkunde in het ziekenhuis. Maar op 1 juli 2015 wordt een geheel nieuwe kliniek voor oogzorg aan de overzijde van het ziekenhuis geopend, op de tweede etage van in het Amstelring gebouw.

De oogartsen, Ton Eijpe en Eric van de Geijn van Ziekenhuis Amstelland zijn blij met de samenwerking. Eyescan is een landelijk netwerk van oogcentra. In de nieuw te openen kliniek kunnen patiënten terecht voor alle denkbare oogzorg zoals staaroperaties, nagenoeg alle oogaandoeningen en bijvoorbeeld multifocale implantlenzen. Op de nieuwe locatie komen een hypermodern operatiecomplex en een behandelkamer. Voor operaties onder narcose en de sterilisatie van instrumentarium wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van het ziekenhuis.

Samenwerking blijft

Patiënten worden nog steeds geholpen door oogartsen Ton Eijpe en Eric van de Geijn en hun team. Zij blijven de oogartsen van het ziekenhuis. Ook de kinderspreekuren van de orthoptistes zullen onveranderd blijven. Daarnaast blijven de oogartsen spoedzorg verzorgen voor Ziekenhuis Amstelland en nauw samenwerken met andere specialisten en afdelingen van het ziekenhuis.

Supervisie

In de nieuwe setting krijgen de oogartsen een superviserende rol over de optometristen die routine controles gaan overnemen. “Zo houden wij meer tijd over voor patiënten met complexe oogproblemen. Mensen die geopereerd moeten worden kunnen wij daardoor vlotter helpen,” legt Ton Eijpe uit.

Nieuw telefoonnummer met ingang vanaf heden: 088 – 11 11 970. Nieuw adres vanaf 1 juli 2015: Laan van de Helende Meesters 431, 1186 DK Amstelveen.

Lees ook:Nieuwe oogkliniek bij ziekenhuis open
Lees ook:Gratis screening op glaucoom
Lees ook:Ziekenhuis krijg 8.4 van klinische patiënten
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis
Lees ook:Gratis screening op glaucoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.