Rote Kruis komt met snelcursus EHBO

clip_image002Het plaatselijke Rode Kruis biedt in april een snelcursus Eerste Hulp aan. De redenering erachter is dat iedereen komt wel eens in een situatie komt waarin Eerste Hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een ongelukje met de barbecue of een kind dat een slok schoonmaakmiddel neemt op een onbewaakt. De cursus bestaat uit twee onderdelen: een online snelcursus en een praktijksessie.

Tijdens de online snelcursus leert men in ongeveer twee uur wat te doen bij zeven veel voorkomende ongevallen: huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. De theorie wordt toegelicht door Rode Kruis ambassadeur Irene Moors en daarnaast krijgen deelnemers opdrachten om op te treden bij gesimuleerde ongevallen.

Tijdens de praktijksessie van twee uur oefent men samen met medecursisten een paar belangrijke vaardigheden, zoals de stabiele zijligging en de Heimlich manoeuvre. Wie de Snelcursus, die € 45,50 kost, met succes heeft afgerond (zowel online als de praktijksessie) krijgt een Rode Kruis certificaat ‘Snelcursus Eerste Hulp’.
Na betaling ontvangt men een vouchercode, die toegang geeft tot de online snelcursus. Dat gedeelte moet zijn afgerond, voordat men aan de praktijksessie op 23 april (20.00 tot 22.00 uur) kan meedoen. Die vindt plaats in het Rode Kruisgebouw, Hueseplein 16. Aanmelden kan tot 16 april, via www.rodekruis.nl/ehbo. De cursussen van het Rode Kruis voldoen aan internationale richtlijnen volgens het European First Aid Manual

Lees ook:Nu ook snelcursus EHBO bij Rode Kruis
Lees ook:Rode Kruis start weer EHBO Cursus voor beginners
Lees ook:Najaarsverkoop van het Rode kruis
Lees ook:Nieuw bestuur Rode Kruis
Lees ook:Inbraak in Rode Kruis gebouw

Eén reactie op “Rote Kruis komt met snelcursus EHBO

  1. Donna56

    Rote Kreuz ist besser herr Johan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.