Eerste subsidie energiebesparing in woning

Een cheque ter waarde van 650 euro kregen ze. Gerard van Ruth en Clarien Uitzinger waren de eerste Amstelveners die subsidie ontvingen voor het installeren van 32 vierkante meter zogenoemd HR++ glas. Wethouder Jan-Willem Groot reikte de cheque uit. Plaatsen van HR++ glas is één van de dertien energiebesparende maatregelen die de gemeente subsidieert. Deze beglazing isoleert sterk en heeft dus een lagere energierekening tot gevolg, maar zorgt ook voor minder tocht in huis. Ook geeft het een hoge inbraakveiligheid.

Tot 31 augustus van dit jaar kunnen bewoners een bijdrage aanvragen voor milieuvriendelijke aanpassingen van hun woning. Op die manier wil de gemeente bijdrage reducrie van energiekosten van burgers.  In eerste instantie is er 39 mille voor beschikbaar. Daarvan is pas een kleindeel uitgegeven, zei Groot.

“Het college hoopt de komende maanden nog veel nieuwe subsidieaanvragen te ontvangen. Het kan echt een hele hoop schelen. Het heeft niet alleen financiële voordelen, maar verlaagt ook energieverbruik en CO2-uitstoot,” aldus Groot. Op www.amstelveen.nl zijn de subsidievoorwaarden te vinden.

Lees ook:Nog subsidiegeld beschikbaar voor energiebesparing in woningen
Lees ook:Gemeente subsidieert energiebesparing in woning
Lees ook:Subsidiepot energiebesparing is weer leeg
Lees ook:Tegemoetkoming energiekosten voor minima
Lees ook:Subsidiepot energiebesparing is alweer leeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.