Eerste paal voor Westwijk Zuid-Oost

Een naar eigen zeggen ‘blije’ wethouder Remco Pols heeft maandag (20 november) de eerste paal geslagen voor de bouw van bijna 200 woningen in de nieuwe uitbreiding Westwijk Zuid-Oost. “We bouwen weer in Amstelveen,” zei hij. In totaal moeten er 900 woningen komen, plus diverse maatschappelijke voorzieningen (zoals jongerencentrum, huisartsenpraktijk en kerk.

Dertig procent van de woningen in de wijk wordt in de zogenoemde ‘betaalbare huursector’ gebouwd. Het project wordt gerealiseerd door Rabo Vastgoed en projectontwikkelaar AM. Er bleken voor de minder dan 200 eerste woningen vijfduizend belangstellenden. Bijna elfhonderd werden er ingeloot. Dat wil zeggen dat voor hen de toewijzingsvolgorde is vastgesteld. Per woning waren er 40 tot 60 voorkeurstemmen.

“Ongelooflijk dat wij niet in staat zijn voldoende aanbod op de woningmarkt te creëren,” zei directeur Peter Krop van AM. Hij prees overigens de gemeente voor de snelheid waarmee dit project door haar is afgewerkt. “In de zomer van 2005 zaten wij voor het eerst aan tafel. Ik heb zo’n snelheid in mijn loopbaan bij gemeenten nog niet eerder meegemaakt.”

Hij meldde met de gemeente in overleg te zijn over de bouw van maatschappelijk gebonden koopwoningen, waarvoor Pols grote voorkeur heeft.

Ook Sinterklaas maakte op de bouwplaats zijn opwachting, om de wethouder, directeuren van de beide ondernemingen en de betrokken ambtenaren toe te spreken.

Lees ook:Eerste paal voor vernieuwd Uilenstede Oost
Lees ook:Alsnog start bouw Phanos-woningen
Lees ook:Eerste steen 300 wonigen Bovenkerk-Oost
Lees ook:Versneld politiek groen licht gevraagd voor tunnel A9
Lees ook:Nieuwbouw Tulpenburg: hoogste punt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.