‘Groen Lintje’ voor groen Openluchttheater

groenlinks01[1]Het Groene Lintje van GroenLinks Amstelveen gaat deze jaar naar de medewerkers Groen van de gemeente die het groen rondom het Openluchttheater Elsrijk onderhouden. Het wordt op zondag 25 september om 15.00 uur uitgereikt in dat theater.

De medewerkers hebben jarenlang met veel eigen initiatief het groen rondom het theater zo onderhouden dat het mogelijk bleef het oude (en gesloten) theater in ere te herstellen, zegt GroenLinks

Het Openlucht Theater Elsrijk is aangelegd in 1948 in het park achter de Kruiskerk, maar raakte van de jaren 70 van de vorige eeuw af in onbruik. Vorig jaar is het opnieuw geopend en het wordt via Stadsdorp Elsrijk beheerd en gerund door wijkbewoners. Het theater is een belangrijke laagdrempelige aanvulling op het cultureel aanbod in Amstelveen.

Voordracht uit wijk

Het team Wijkbeheer Noord onder leiding van Kees Muis heeft een onmisbare rol gespeeld door jarenlang met veel aandacht het groen rondom het verwaarloosde theater te blijven onderhouden en de wijkbewoners daarbij te betrekken. Ook bij het herstel als theater waren hun werkzaamheden van groot belang. Zonder hen had de heropening van het theater niet zo succesvol kunnen zijn, zegt de partij. “GroenLinks vindt het mooi dat de voordracht vanuit de bewoners zelf komt. Daaruit blijkt eens te meer de bijzondere rol die het team heeft gespeeld en de waardering die ze daar vanuit de buurt voor krijgen.”

De uitreiking gaat vooraf aan de laatste voorstelling van het seizoen. Er staat een voorstelling met veel internationale muziek op de agenda.

GroenLinks reikt jaarlijks een Groen Lintje uit aan een organisatie, persoon of bedrijf die iets bijzonders voor Amstelveen doet op het gebied van duurzaamheid, groen of milieu. Dit jaar wordt het lintje voor de vijfde keer uitgereikt. Eerder ging het lintje naar Stichting Beschermers Amstelland, de Bijenvereniging, IVN Amstelveen en Anne Marie van Leent. GroenLinks zegt te hopen de komende vijf jaar nog veel nieuwe en diverse initiatieven te mogen huldigen

 

Lees ook:GroenLintje voor ‘Parel in Amstelveen’
Lees ook:Nominaties indienen voor Groen (Links) Lintje
Lees ook:GroenLinks zoekt genomineerden voor Groen Lintje
Lees ook:Genomineerden gezocht voor Groen Lintje
Lees ook:GroenLinks zoekt nominaties voor lintje

Eén reactie op “‘Groen Lintje’ voor groen Openluchttheater

  1. Frank

    Een wel verdiend lintje. Gefeliciteerd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.