Van seniorenrock tot computerles in Nieuw Vredeveld

article-514-240x180[1]De senioren rockschool treedt zondagmiddag 8 december op in de grote zaal van zorgcentrum Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg. Een bijzondere belevenis, zeggen de organisatoren. De toegang is gratis.

Er is ook weer plaats bij de bridgeclub in het zorgcentrum. De komt elke dinsdagmiddag bij elkaar van 14.15 tot 16.30 uur. Onder deskundige leiding en op gezellige wijze wordt er in twee lijnen bridge gespeeld.

Dat geldt ook voor het klaverjassen. Er is in Nieuw Vredeveld weer een klaverjasclub gestart, die elke woensdagmiddag van 14.15- 16.30 uur bij elkaaar komt. Er wordt onder enthousiaste leiding wordt een gezellige klaverjascompetitie gespeeld.

Schaken is er elke maandagmiddag. Ook daarbij kunnen nog enkele deelnemers worden geplaatst. Er is geen lidmaatschap aan verbonden, men betaalt wel voor consumpties. Van 13.30 uur af kan men er terecht.

Computerles

In het internetcafé van Nieuw Vredeveld gaan de computerlessen door. Het zijn individuele lessen van drie kwartier, helemaal op maat en aangepast aan de interesse en het kennisniveau van de cursisten. Er is weer plaats voor nieuwe deelnemers van zestig jaar en ouder.

Informatie over alle activiteiten en aanmelden kan via de receptie van Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428, 1181 HD Amstelveen. Telefoon: 020.6475396.

 

 

 

 

Lees ook:Buurthuiskamer, poffertjes en kaarten maken in Nieuw Vredeveld
Lees ook:Optreden zanggroep en bridgen bij Nieuw Vredeveld
Lees ook:Bridgen en ‘buurten’ bij Nieuw Vredeveld
Lees ook:Bridgen, klaverjasen, schaken en buurtkamer Nw. Vredeveld
Lees ook:Bridge, klaverjassen en schaken in Nieuw Vredeveld

7 reacties op “Van seniorenrock tot computerles in Nieuw Vredeveld

  1. Frank

    Het is mij nu volkomen duidelijk waarom alle ouderen hun oude dag in Nieuw Vredeveld willen slijten. Ik hoop dat het beleid daar nog lange tijd blijft bestaan voor elke beurs en niet om zeep wordt geholpen door die schrijftafelmoordenaars van de verzorgingsstaat uit Den Haag.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik vrees het ergste. Nieuw Vredeveld was jarenlang verreweg het beste zorgcentrum. Daarom ook met een wachtlijst. Brentano was, voordat het Klaasje Zevenster ging heten, ook heel goed. Katholiek. Nieuw Vredeveld was als Vredeveld ooit van de hervormde diaconie, van origine protestants dus en eigenlijk behield het die identiteit. Totdat alles onder één koepel kwam van de stichting bejaardenzorg amstelveen (SBA), die het Huis aan de Poel exploiteerde. Sindsdien ging het bergafwaarts. Eerst werd het rijke Brentano geannexeerd en van identiteit beroofd, waarbij de naam – die was beter dan die van het Huis aan de Poel blijkbaar – ook werd overgenomen. SBA is nu Stichting Brentano Amstelveen. De laatste fusie was die met Nieuw Vredeveld, wat waarschijnlijk ook daar tot verschraling gaat leiden. De beroemde keuken bestaat daar nog, maar ik vrees dat die op termijn ook verdwijnt (zoals ook bij Brentano gebeurde). De koks werden ‘opwarmers’ van de niet te kanen klieken van een centrale keuken.

        /   Beantwoorden  / 
  2. frank

    Ik heb al vernomen dat 2 medewerkers van de keuken van Nieuw Vredeveld zijn wegbezuinigd. ( waren er eerst 4)
    Vanmiddag kwam een verzorgster van mij afscheid nemen omdat ze geen onregelmatige diensten kon draaien ivm de verzorging van haar 2 kleine kinderen. Dit scheen een oa legitieme reden te zijn om iemand te ontslaan. Leve de emancipatie zullen we maar zeggen!
    De eerste aankondigingen van een tsunamibraakselbeleid ten aanzien van de behandeling van onze ouderen uit Den Haag gesteund door de schijn- sociaaldemocratie van de PvdA.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Dat was maar het topje van de ijsberg. Nieuw Vredeveld moet zo snel mogelijk afdalen tot het abominabele niveau van de rest van Brentano. Het is met Klaasje Zevenster (ooit Brentano) gelukt en het zal natuurlijk met alle vestigingen lukken. En alles wordt bedacht door hun zakken vullende managers, die nog nooit een zorgbehoevende van dichtbij hebben gezien. Ouderen zijn voor hen niet meer dan producten, waaraan je geld moet verdienen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. frank

    Bedankt voor je reactie. Ik geloof dat wij op dit gebied gelijkgezinde geesten zijn. Ik hoop dat je vele colomns zult vullen over dit beleid.
    Met jouw gebruik van onze taal moet bij een paar mensen toch wel het licht beginnen te schijnen.
    Nog even kleinzielige bezuiniging. Bij mensen die incontinent zijn, zijn er plastic en kartonnen luiers in gebruik. Die van plastic zijn duurder maar comfortabeler, die van karton lekken vlugger en schuren.
    De laatste worden gebruikt bij mensen die niets terugzeggen. Dit wordt gestimuleerd vanuit de leiding. Daar ben ik bij toeval achter gekomen bij een familielid.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Verbaast mij geenszins. Overigens heeft mijn proza geen enkele invloed. Hij vermoedt dat bij een paar mensen het licht begint te schijnen, maar wie blind is, ziet geen licht helaas. En voor het management van de zorg is blindheid een eerste vereiste. Stel je voor dat men in die ivoren toren van dichtbij gaat zien wat er gebeurt. Het is niet de bedoeling dat de zorgbehoevenden centraal staan, die zijn er alleen als instrument om de top van de bedrijven fors te betalen. Echt centraal staan de mensen achter de bureaus die, niet gehinderd door enig zicht op de werkvloer, achter hun bureaus de meest krankzinnige plannen bedenken.

        /   Beantwoorden  / 
  4. frank

    Ik denk dat je in deze ook de politiek vergeet, hoewel dit vaak samen gaat. ( kijk maar eens naar ons liberaal orakel Wiegel. Ik denk dat ie indertijd nog niet eens zijn eigen kinderen kon verschonen.)
    Het valt mij ook op dat enkel wij tweeën iets te zeggen hebben over dit onderwerp. Ik vind dat wel een bewijs van een stuitende onverschilligheid.
    Om te beginnen plaatselijke afdelingen van politieke partijen moeten toch daar een mening over hebben? Daarnaast toch ook personen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.