Ook PvdA en CDA voor wijkcentrum in De Ruyterschool

M. de Ruyterschool

M. de Ruyterschool

Nadat eerder D66 daarvoor had gepleit, vinden nu ook PvdA en CDA dat het permanente wijkcentrum voor Randwijck in de Michiel de Ruyterschool moet komen. Dat schoolgebouw komt over enkele jaren leeg. De wethouders Veenboer (PvdA) en Groot (CDA) zijn het daarmee eens. Op die manier houdt het gebouw de bestemming maatschappelijke doeleinden, constateren zijn.  Het onderbrengen van de activiteiten van het wijkcentrum in het Go Centrum is van tijdelijke aard. De wethouders en hun fracties willen ook kinderopvang en naschoolse opvang behouden in het gebouw. De partijen willen met de buurtbewoners over de plannen praten. Het huidige wijkcentrfum De Laagte wordt gesloopt, omdat daar Nifterlake gaat bouwen, een instelling voor dagbehandeling van meervoudig gehandicapte kinderen.  Overigens is veel verzet in de wijk gerezen tegen die bouw. Zowel daartegen als tegen de sloop van De Laagte lopen juridische procedures. PvdA en CDA constateren dat de school midden in de wijk staat en goede parkeergelegenheid heeft. Het komt overigens naar verwachting pas in 2014 vrij. Tot die tijd willen de partijen het Go-centrum als wijkcentrum laten functioneren. Ook daarover gaan zij met Cardanus en de wijk in overleg.

Lees ook:B&W: sloop De Laagte moet doorgaan
Lees ook:Omwonenden tegen nieuwbouw Nifterlake
Lees ook:´Informatieavond De Laagte weer in vakantietijd´
Lees ook:CDA en VVD tegen snelle sloop ‘De Laagte’
Lees ook:BBA verbaasd over anti-krakers in De Laagte

3 reacties op “Ook PvdA en CDA voor wijkcentrum in De Ruyterschool

  1. Rob Nijkamp

    En zo verdwijnt een zoveelste herkenbaar deel van Amstelveen. Natuurlijk blijft het gebouw van buiten onveranderd, maar dat kan ook niet anders vanwege de toegekende waarde hieraan.
    Blijft toch het gevoel dat de gemeente de geschiedenis weggooit. Helaas is dit niet een nieuw traject, is al vaker voorgekomen,

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      MOet het pand dan leeg blijven staan?

        /   Beantwoorden  / 
  2. Q. van de Oalde Broam

    Nee, niet leeg. De Gemeente Amstelveen (eigenaar gebouw) heeft zich er, in samenspel met Amstelwijs (de huurder/exploitant van de school) met een Jantje van Leiden mee afgedaan. Nooit is serieus onderzocht of het karakteristieke gebouw als schoolgebouw behouden kon blijven. Door het gebouw te strippen en aan te passen aan de hedendaagse eisen gaat het nog vele jaren mee. Geringe uitbreidingen (o.a. tweede laag) in originele stijl hadden soulaas kunnen bieden. Echter, door stug vol te houden aan een “uni” locatie komt nieuwbouw nu aan de Laan Rozenburg. Jammer! Het “snel in mijn college periode” beleid van onze onvolprezen Gemeente Bestuurders begint in alle opzichten z’n (rotte) vruchten af te werpen.
    Welk gebouw volgt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.