Zomerschool voor senioren in wijkcentra

Met een lezing over de drie religies in Andalusië en kun kunstuitingen begon maandag (20 augustus) de Senioren Zomerschool, nadat die officieel was geopend door wethouder Yeter Tan in Alleman. De jaarlijkse ‘school' staat deze keer in het teken van kunst en religie. Vier dagen lang zijn er voor de deelnemers in diverse wijkcentra lezingen en excursies rond het thema.

 

De deelnemers worden geïnformeerd over islam en het christendom. Onder meer was er maandag een bezoek aan de Amsterdamse moskee El Kabir en dinsdagmiddag is er een excursie naar museum Catharijneconvent in Utrecht. Dinsdagmorgen was er een lezing over het drieluik van Jan van Eijk.
Voor woensdagmorgen staat een lezing over religie en muziek, opgeluisterd door pianospel, op het programma, gevolgd door een gezamenlijke lunch. Donderdagmorgen is er een lezing over de architectuurgeschiedenis van kerken. 's Middags krijgen de deelnemers een rondleiding in de Nieuwe Bavo in Haarlem. Men kan nog inschrijven voor losse dagen (kosten 20 euro, woensdag 15 euro).

Informatie: 06-23537465, [email protected] en Anne Crevecoeur 06-23535882, [email protected]

Lees ook:Zomerschool Cardanus bomvol
Lees ook:‘Zomerschool’ over water in Nederland
Lees ook:Ontspanningsmiddag voor mantelzorgers
Lees ook:Viering Vrouwendag in het raadhuis
Lees ook:Frans avond in De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.