Parkeervergunning 1 augustus goedkoper

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Zoals al eerder aangekondigd, gaan per 1 augustus de tarieven van parkeervergunningen omlaag. Amstelveners betalen voor hun eerste bewonersvergunning dan € 40, in plaats van € 60 per jaar. Daarnaast worden de prijzen van ondernemers- en dienstverleningsvergunningen gehalveerd. Die gaan van € 480 naar € 240 euro per jaar.

Nieuw is dat, op basis van een amendement van GroenLinks, ook mantelzorgers nu € 40 gaan betalen voor een parkeer-abonnement. Dat was eerst € 100, GroenLinks stelde de helft daarvan voor, waarna wethouder Jeroen Brandes van Verkeer (PvdA) besloot er veertig van te maken, hetzelfde tarief als voor de eerste vergunning van bewoners in een betaald parkeren gebied geldt.

In 2012 is in de gemeenteraad afgesproken dat het parkeren kostendekkend moest zijn en een overschot deels gebruikt zou worden om de tarieven te verlagen.

“We willen niet verdienen op parkeren”, zegt Brandes. “Nu we meer inkomsten hebben, gebruiken we die om Amstelveners tegemoet te komen. Naast het matigen van de tarieven kijken we ook naar een extra manier om het bezoekersparkeren nog gebruiksvriendelijker te maken voor oudere inwoners.”

 

 

 

Lees ook:Parkeervergunning veel goedkoper
Lees ook:Nieuw beleid moet parkeerdruk verminderen
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Parkeren raadhuis wordt gratis
Lees ook:Niets te doen aan betaald parkeren in Bos

3 reacties op “Parkeervergunning 1 augustus goedkoper

  1. Gerrit

    Lekker voor Robbie. Kan hij eindelijk legaal parkeren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gs.anker

    Alle parkeertarieven zijn gewoon een verkapte belasting.
    Ja mensen, zo geven wij elke week zo’n € 3 miljoen teveel uit aan parkeren. Maar liefst 86% van de automobilisten gooit wel eens teveel muntjes in de meter; bij ruim de helft is dat zelfs meer dan een euro. En dat allemaal omdat we niet kunnen inschatten hoe lang we ergens onze auto willen neerzetten. Dat is dan ook een van de andere ergernissen: hoe moeten we dat nou van tevoren weten?!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Belachelijk dat mantelzorgers ueberhaupt parkeergeld moeten betalen. De gemeente zou zich rot moeten schamen met dit soort hypocriet gedrag.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.