Ernstig ongeluk bij Sportlaan

Logo politie AmsterdamOp het kruispunt van de Sportlaan, Bovenkerkerweg en Noorddammerlaan is woensdagmorgen een fietser zwaar gewoond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen. De laatste kwam van de Noorddammerlaan en zou rechtsaf de Bovenkerkerweg op gaan.

De fiets lag plaat gereden onder het rechter voorwiel van de auto. Per ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Ook een traumahelikopter is gealarmeerd. Het slachtoffer was een jongen, die na het ongeluk nog wel aanspreekbaar bleek. Hij liep heel zwaar beenletsel op.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie was lang bezig met technisch onderzoek.

Ook een dag eerder, dinsdag, werd een fietser – of liever een fietsster – aangereden. Dat gebeurde op de Wiegelweg. Zij werd aangereden door een autobus, maar liep geen letsel op.

Ernstiger was het ongeluk dat vroeg in de ochtend op dezelfde dag, althans kort nas middernacht,  op de kruising van de Legmeerdijk en de N201 in Aalsmeer plaats vond. Daar kwamen twee personenwagens met elkaar in botsing. De inzittenden raakten bekneld. Hulpdiensten als brandweer en een traumahelikopter rukten uit. De oorzaak van het omgeluk is nog in onderzoek bij de politie.

 

Lees ook:Zwaar hoofdletsel bij aanrijding
Lees ook:Ernstige aanrijding op Bovenkerkerweg
Lees ook:Getuigen van aanrijding met letsel gezocht
Lees ook:Weer ongeluk met gewonden Bovenkerkerweg
Lees ook:Kind door bus aangereden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.