CU: Maandag moet er oplossing voor gevaarlijke fietsoversteek zijn

Jacqueline Koops
Jacqueline Koops

Er moet onmiddellijk, in elk geval nog dit weekend,  iets aan de fietsoversteekplaatsen worden gedaan, die onder nieuwe regelgeving levensgevaarlijk zijn geworden. De ChristenUnie (CU) sluit zich met die noodkreet aan bij de VVD. Zij heeft met die partij en het wijkplatform Patrimonium en Oude Dorp gesproken. Die delen de zorg. CU-fractievoorzitter Jacqueline Koops, die dagelijks over het Zwartepad naar Amsterdam rijdt, zegt zelf al twee aanrijdingen bij de Molenweg te hebben gezien. Maar ook het gewijzigde oversteekregime bij Zetterij, Handweg, Stationstraat en de Amsterdamseweg is volgens haar vragen om ongelukken. Volgens nieuwe regels hebben fietsers op de diverse oversteekplaatsen voorrang, maar automobilisten hebben dat niet of te laat door. Met alle gevolgen van dien.

Koops heeft verkeerswethouder Tabak gevraagd acuut actie te ondernemen en voor een oplossing te zorgen. “Wij zouden graag zien dat de gemeente zo snel mogelijk een tijdelijke oplossing creërt, met ingang van aanstaande maandag, als de scholen weer beginnen,” schrijft Kops aan de wethouder.  Verder wil zij dat de gemeente zich laat adviseren door deskundigen over oplossinggen op langere termijn. De CU is voorstander van ‘fietssnelwegen’. De partij was landelijk daarvoor zelfs initiatiefnemer. “Heel goed dus dat de voorrangsregel is gewijzigd, maar dat moet wel zo veilig mogelijke situatie worden,” aldus Koops, die haar zorgen met alle fractievoorzitters heeft gedeeld. Zij gaat ervan uit dat de hele e gemeenteraad zich zorgen maakt.

Lees ook:CU wil oplossing voor dreigend ontslag
Lees ook:Wethouder Koops opnieuw zwanger
Lees ook:Wethouder Koops bevallen van dochter
Lees ook:Wethouder Koops bevallen van zoon
Lees ook:Jacqueline Koops in café Montpensier

3 reacties op “CU: Maandag moet er oplossing voor gevaarlijke fietsoversteek zijn

  1. Paul

    Nou, een beetje overdreven hoor. Je moet als fietser altijd op je hoede zijn voor slechte automobilisten. Of je nou voorrang hebt of niet!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marco Zulden

    Ik heb altijd geleerd, voorrang nemen doe je niet , maar dat krijg je … En het was bij de aanleg al bekend dat het niet lang zou duren eer er wat zou gebeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Onno

    Wij hebben ook gelijk de gemeente gebeld om in ieder geval dan wat aan de beplanting te doen die van beide kanten het zicht ontnamen op andere weggebruikers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.