Ballet The Nutcracker in Cinema Amstelveen

NUTCRACKER_3-2Het ballet The Nutcracker is maandag 18 december (19.30 uur) en dinsdag 26 december (11.30 uur) op het witte doek te zien in Cinema Amstelveen. Het wordt gedanst in The Royal Ballet House London.

Een geheide familiefavoriet, met Tchaikovsky’s betoverende muziek. Verder: een magisch groeiende kerstboom, een strijd tussen speelgoedsoldaatjes, een Leger van Muizen en de befaamde rol van de Zoete Fee, gedanst door Sarah Lamb, met haar Prins Steven McRae.

Peter Wrights indrukwekkende productie vertelt het verhaal van Clara, gedanst door Francesca Hayward, wier Kerstmis op z’n kop komt te staan door een bezoekje van Drosselmeyer, een mysterieuze magiër en speelgoedmaker. Drosselmeyer wil een vloek verbreken die zijn neef, gedanst door de Australiër Alexander Campbell, in een notenkrakerpop heeft veranderd.

De combinatie van oogstrelende designs en wereldberoemde melodieën heeft al meer dan 30 jaar mensen in vervoering gebracht, sinds de première in 1984. Het toont het gezelschap in al haar energieke kracht en ervaren talent, nog versterkt door de opbloeiende talenten van de jonge dansers van The Royal Ballet School. Ook zeer bezienswaardig zijn de meer dan 600 verbluffende kostuums, waarvan sommige zelfs nog dateren van de wereldpremière destijds.

De volgende productie van The Royal Opera House, seizoen 2017/18 is Verdi’s opera Rigoletto op maandag 22 januari 19.30 uur. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

 

Lees ook:The Winter’s Tale uit Royal Ballet House in Cinema
Lees ook:Weer Royal Opera House in Amstelveen
Lees ook:Ballet op het witte doek in Cinema Amstelveen
Lees ook:Opera Rigoletto te zien in Cinema Amstelveen
Lees ook:Ballet ‘Bernstein Celebration’ in Cinema AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.