Amstelveen City Blues op 11 november

Op zaterdag 11 november (19.30 uur) wordt in P60 de derde editie van hét internationale bluesfestival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues gehouden. Aan het programma, samengesteld onder leiding van Harald Moonen (echtgenoot van de burgemeester), werken zowel oudgedienden als vers bloed mee. Onder meer komen Samantha Fish, Laurence Jones en Grunting Pigs.

Samantha Fish wordt beïnvloed door een scala aan verschillende stijlen. Of het nu gaat over diepe blues, sfeervolle Americana of speelse garage-rock, de gitariste uit Kansas City, Missouri, doet het allemaal. In haar rijke carrière werd ze al geroemd door blueslegendes als Buddy Guy en Luther Dickenson, maar rock ’n roll blijft hoe dan ook haar eerste liefde. In maart van dit jaar kwam de schone Amerikaanse met ‘Chills & Fever’, waarop wordt teruggegrepen naar de ‘60s en ‘70s sound van Jackie DeShannon, Jerry Ragavoy, Bert Berns en Allen Toussaint. In Amstelveen presenteert ze haar nieuwe songs aan het Nederlands publiek.

Het Hongaarse tweetal Grunting Pigs bestaat uit Mátyás Pribojszki en Ferenc Szász. Hun rauwe, opzwepende countryblues heeft al menig podium en festival in extase achter gelaten. Pribojszki begon rond zijn 14e met bespelen van de mondharmonica en liet zich sterk beïnvloeden door artiesten als Sonny Boy Williamson en Larry Adler.

Gitarist Szász is een ware gitaarvirtuoos die de kunst van de vingeracrobatiek als geen ander verstaat. Het bluesduo speelde eerder op De Waag en Moulin Blues.

 Take me High

De jonge Britse gitarist Laurence Jones wordt ondertussen door zo’n beetje elk zichzelf respecterend (blues)magazine uitgeroepen tot hét bluestalent van 2017. In het prille tijdsbestek van slechts enkele jaren toerde hij met Walter Trout, werd drie keer op rij uitgeroepen tot ‘Young Artist Of The Year’ bij de British Blues Awards en noemde BBC Radio 2 hem in één adem met Robin Trowler. In de tussentijd bracht hij trouwens ook nog even vier platen uit. Laatste wapenfeit ‘Take Me High’ verscheen meer dan een jaar geleden en werd uitstekend ontvangen.

 

 

 

Lees ook:Samantha Fish op Blues festival in P60
Lees ook:Internationaal bluesfestival in schouwburg
Lees ook:Festival Amstelveen City Blues in P60
Lees ook:Beste Engelse bluesgitarist in P60
Lees ook:Internationaal bluesfestival in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.