Boris (Japans) viert 25-jarig bestaan in P60

18-08 BORIS (JAP)De Japanse noise- en stonerrock band Boris (JAP) vier zijn 25-jarige bestaan vrijdag 18 augustus (20.30 uur) in P60. De formatie doen jet poppodium aan tijdens een grote Europese tour én nieuw album ‘Dear’, die vrijdag 14 juli verschijnt.

Boris (JAP) is een Japanse band die in 1992 is opgericht en staat vooral bekend om het feit dat meestal per album van genre wordt gewisseld. De roots van de band liggen in de hardrock en metal, maar de muziek van Boris (JAP) is zeer divers en heeft vaak een experimenteel karakter.

Het studiomateriaal van Boris (JAP) ontvangt over het algemeen positieve kritieken en met name het album ‘Pink’ uit 2006 werd wereldwijd lovend ontvangen. Het drietal wordt door de jonge garde dan ook vaak genoemd als grote inspiratiebron.

Ondanks 23 studioalbums, 6 livealbums en nog een hele rits aan EP’s en singles op zak weet de band uit Tokyo nog steeds spannende, nieuwe paden te verkennen. Met ‘Dear’ begint het volgende hoofdstuk in de carrière van dit drietal.

 

 

Lees ook:Mostly Autumn weer in P60
Lees ook:Mostly Autumn in P60
Lees ook:Teksten over ‘satanische rituelen’ in P60
Lees ook:Stream Of Passion in P60
Lees ook:Rootsriders met ode aan Bob Marley in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.