Tribute The Doors in P60

Logo P60Op donderdag 2 februari (21.oo uur) waant men zich in P60 zo’n 50 jaar terug in de tijd. Die dag verwelkomd men daar namelijk één van de beste The Doors tribute bands ter wereld: the Doors in Concert. Vier heren nemen de bezoekers mee naar de hoogtijdagen van de The Doors, eind jaren ’60. Een unieke ervaring die zo dicht bij het origineel komt dat het bijna niet van echt te is te onderscheiden, zegt P60.

Authenticiteit is het handelsmerk van deze muzikanten. Zo worden er bijvoorbeeld enkel originele instrumenten gebruikt, om zo tot in het kleinste detail de sound te kunnen evenaren. Denk aan de Vox Continental en Gibson G-101 combo orgels maar ook de befaamde rode Gibson SG gitaar. De gelijkenissen in uiterlijk, geluid en instrumentarium zijn talrijk en maakt de ervaring compleet. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op de historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass, met silver – of goldtop. Bovendien gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. En anders zorgt de band daar zelf wel voor: de zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt precies als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen. Met alle welbekende hits – en alle vergeten pareltjes – in hun repertoire wordt deze avond zonder twijfel een historische ervaring vol nostalgie en herkenning.

 

 

 

Lees ook:The Doors in Concert in P60
Lees ook:Bluesband van Julian Sas in P60
Lees ook:Blues en Jazz in de Wijk seizoen stopt
Lees ook:Gitaargeweld van DeWolff tijdens Jack Friday in P60
Lees ook:Colin Blunstone in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.