Gevarieerd kerstprogramma in schouwburg

SchouwburgTijdens de kerstvakantie (za 24 december tot zondag 8 januari) is er veel te zien en beleven in Schouwburg Amstelveen. Ballet, toneel, (klassieke) muziek, operette, jeugdvoorstellingen en veel film. Het programma ziet er als volgt uit.

Martin Oei – maandag 26 december – 15.00 uur

Martin Oei debuteerde op 16-jarige leeftijd in Het Concertgebouw met de wereldpremière van Beethovens Fantasiesonate. Sindsdien treedt hij regelmatig op met de 87-jarige meesterpianist Daniël Wayenberg. Op Tweede Kerstdag geeft hij een romantisch kerstconcert met werken van Chopin en Liszt.

De Notenkraker – woensdag 28 december – 19.00 uur

Als we het over kersttradities hebben dan hoort De Notenkraker daar zeker bij. De Notenkraker is een prachtige klassieke balletuitvoering om met de hele familie van te genieten. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, wordt live door een orkest gespeeld en zorgt samen met de virtuoze danspartijen en het schitterende core de ballet dat de donkere dagen in december even wat lichter worden. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Peter en de wolf (3+) – woensdag 4 januari – 15.00 uur

Frank Groothof brengt een nieuwe versie van het klassieke Russische verhaal Peter en de wolf met Klezmer/Jiddische muziek. Frank wordt begeleid door het enthousiaste Trio Tripletov, met viool, accordeon en contrabas. Dankzij een schitterende animatiefilm is het verhaal ook voor de kleinste kinderen heel toegankelijk.

Wiener Melange – donderdag 5 jan – 20.00 uur

Nederlands bekendste operazanger Ernst Daniël Smid presenteert én zingt het beste uit de hoofdstad van de operette. Ernst Daniël wordt bijgestaan door een drietal zeer sterke Nederlandse solisten, prachtige ballroomdansers én het 24-koppig Wiener Strauss Ensemble onder leiding van Robert Jan Kramer.

Jeans – vrijdag 6 januari – 20.00 uur

Een avond bekende hedendaagse popsongs, heerlijke duetten en swingende showmuziek. Voor elke editie worden jonge toptalenten uitgenodigd om hun kwaliteiten te laten zien en horen en zo werd Jeans al de opstap naar het grotere werk voor bijvoorbeeld Tony Neef, Antje Monteiro en Bastiaan Ragas.

Donna Donna – vrijdag 6 januari – 20.30 uur

Donna Donna is een rauw, maar poëtisch verhaal over troost in tijden van rouw. Ontroerend muziektheater met stevige woorden, gitzwarte humor en meeslepende livemuziek o.l.v. Martin Fondse. Met een nieuwe tekst van Peer Wittenbols.

Vaders & Zonen – zaterdag 7 januari – 20.00 uur

Bram van der Vlugt speelt een ontroerende, tachtigjarige vader in een indringend stuk. Ooit was de vader acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij met z’n zonen elke dag scènes uit Shakespeares King Lear. Tijdens het spelen komen geheimen uit het verleden naar boven.

Harry Sacksioni – zaterdag 7 januari – 20.30 uur

Nadat hij een imponerend optreden van de grote componist Ennio Morricone had bezocht, wist Harry Sacksioni wat hem te doen stond. In zijn nieuwe programma Once upon a time… laat hij zijn favoriete filmmuziek klinken via zijn gitaar.

Potters Beesten – zondag 8 januari – 15.00 uur

Swarte Kunst haalt het hilarische Potters Beesten uit de mottenballen, de eerste speelgoedvoorstelling ooit en dé theaterhit van 1991. Vijf verhalen van Beatrix Potter komen in deze remake opnieuw tot leven met de oorspronkelijke spelers.

De Efteling sprookjesmusical Pinokkio (4+) – zo 8 januari – 14.00 & 16.00 uur

In een prachtig Italiaans dorpje woont de vriendelijke timmerman Geppetto, die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op.

Kinderfilmfestival

In Cinema Amstelveen is het weer tijd voor het Kinderfilmfestival. Van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari draaien er elke dag minimaal drie kinderfilms, bijvoorbeeld Sing, Mees Kees langs de lijn of Vaiana. Het complete filmprogramma tijdens de kerstvakantie wordt gepubliceerd op de website van Cinema Amstelveen. Ook voor volwassenen is er een uitgebreid filmaanbod.

 

 

Lees ook:Meespelen in sprookjesmusical Pinokkio
Lees ook:Kinderopera ‘Stippie en Jan’ in Poppentheater
Lees ook:Kinderfestival in schouwburg en bioscoop
Lees ook:Volle kerst (met circus) in Schouwburg
Lees ook:Gratis koopzondagconcert gitarist Martin Lichters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.